TROPSKO VOĆE

Supernamirnica u njezi: Njegovo veličanstvo AVOKADO

Superhranjivo tropsko voće prvorazredan je kozmetički sastojak, a njegova raskošna zelena boja omiljena je stilska inspiracija.

Otkako je drevna srednjoamerička voćka avokado postala omiljena diljem zemaljske kugle, često je nazivaju vodećom svjetskom supernamirnicom. S razlogom, jer avokado je prepun vitamina, minerala i nezasićenih masnih kiselina povoljnih za zdravlje, a uz to je vrlo ukusan za nepce, iznimno je blagotvoran za kožu. Baš kao što se od avokadove pulpe spravljaju fini deserti, namazi i smoothieji, ona se "umiksava" i u kupke, maske za lice i druge kozmetičke delicije.

image

Avobath ‘bomba’ za kupanje od svježeg avokada 5,50 € (41,44 kn) LUSH/ Hranjiva maska za lice na bazi avokada 50,50 € (380,49 kn) KIEHL’S/ Fruit Lovers gel za tuširanje s ekstraktom avokada 16,65 € (125,44 kn) PUPA/ Peppermint Avocado osvježavajući šampon 39 € (293,85 kn) PHILIP B./ Avocado maska za kosu, u kompletu s kapicom 5,30 € (39,93 kn) BEAR FRUITS/ I’m Avocado maska za lice u maramici 5,96 € (44,91 kn) TONYMOLY

PRESS

Iz pulpe se dobiva i ulje što se u njezi može koristiti zasebno, ili se njime obogaćuju razni proizvodi za kožu i kosu. Kozmetički stručnjaci smatraju avokadovo ulje idealnim njegujućim sastojkom jer se zbog uravnoteženog omjera omega-6 i omega-9 masnih kiselina lako i brzo upija u kožu, ne ostavljajući masni trag. Stoga je odlično za dubinsko ovlaživanje i revitalizaciju kože. Ujedno djeluje umirujuće i protuupalno, pa je poželjan saveznik protiv iritacija i crvenila. Prava je blagodat i za suhu i oštećenu kosu, vraćajući joj sjaj, punoću i gipkost. U svijetu ljepote avokado je i kolorističko nadahnuće - njegova "slasna" zelena boja kao stvorena je za izražajan make-up i manikuru.

image

Lak za nokte Summer Monday-Fridays 15 € (113,02 kn) OPI/ Tasty Palette Avocado paleta sjenila 11,99 € (90,33 kn) I HEART REVOLUTION/ Drink Up maslac za usne na bazi avokada 22,43 € (169 kn) ORIGINS

PRESS
Linker
04. travanj 2024 04:00