PEXELS
Must have

Stop prstima, četkicama i posebno spužvicama: U trendu je puder nanositi ovim pomagalom

Jeste li ih isprobali? Ravne lopatice, odnosno špatulice, pokazale su se vrlo praktičnima za nanošenje podloge na lice i daleko ih je lakše čistiti nego spužvice i četkice.

Jeste li ih isprobali? Ravne lopatice, odnosno špatulice, pokazale su se vrlo praktičnima za nanošenje podloge na lice i daleko ih je lakše čistiti nego spužvice i četkice.

Pravo must have pomagalo za šminkanje postale su špatulice, barem tako diktiraju trendovi na TikToku i drugim društvenim mrežama. Činjenica je da su se ravne lopatice pokazale praktičnima za nanošenje tekućeg pudera, odnosno podloge, a mnogim su se korisnicama toliko svidjele da su već odbacile tradicionalne četkice i spužvice. Trend se, naravno, proširio iz Južne Koreje, a kako se barata špatulicama već je pogledalo gotovo deset milijuna ljudi, piše Premium Beauty News. Posebno su se u postizanju besprijekornog tena, koji je sve traženiji, iskazale metalne špatulice, a osim pripadnika generacije Z odobravaju ih i mnogi profesionalni vizažisti.

image

Špatulice pomalo nalikuju medicinskim pomagalima

INSTAGRAM

Na društvenim mrežama hvale rezultate koji se postižu špatulicom, budući da ona olakšava nanošenje pudera te se njenom ispravnom upotrebom postiže gladak, blistav ten, bez vidljivih nedostataka, kao i staklast, gotovo proziran izgled, što je trend inspiriran tradicionalnim korejskim rutinama njege kože. Uz to, koristeći lopaticu potrošit ćete manje tekućeg pudera, jer za razliku od spužvice ili kista, ona neće baš ništa upiti.

Tu je i pitanje higijene koje bi moglo biti i najvažnije za uspon špatulice. Neopranim se prstima, naime, može štošta prenijeti, a spužvice, četkice i kistići za šminkanje mogu biti pravo leglo bakterija ako se ne čiste redovito i temeljito. Poznato je da to malo tko radi te su različite studije dokazale da šminka može biti stanište opasnih mikroorganizama, a kao potencijalno najpovoljnije podloge za razvoj bakterija ističu se sjajilo za usnice, maskara i - spužvice za šminkanje. U njima i na njima mogu se nastaniti i tako opasne bakterije kao što su stafilokok i Escherichia coli. Lopatice, odnosno špatulice, kudikamo je lakše prati i održavati, pogotovo ako su izrađene od nehrđajućeg čelika, materijala poznatog po jednostavnom održavanju, a ta je prednost posebno važna za zdravlje kože i daleko nadmašuje samo pitanje praktičnosti nanošenja pudera.

Linker
29. travanj 2024 15:43