LAST-MINUTE MAKE-UP

Što je to metoda šminkanja 2.4.2 i zašto je postala viralna na TikToku?

Radi se o jednostavnoj metodi brzog šminkanja koja će se sviđati svima koji to rade u zadnji čas.

Ne zna se svatko našminkati nabrzinu. Nekome treba 10 minuta da izgleda kao brončana boginja J.Lo, a nekome 45 minuta da uz puno muke i ponavljanja uspije dobiti jednu-jedinu kakvu-takvu liniju tuša na očima

Osim toga, u moru proizvoda koji se nude na tržištu, vrlo je lako izgubiti se u bespućima džungle koju zovemo make-up. Upravo taj osjećaj nemoći potaknulo je ljubiteljice šminkanja na TikToku da pokrenu trend posebne tehnike šminkanja zvanu "2.4.2".

S više od 11 milijuna pregleda na hashtagu #242makeuprule, ovaj make-up trend obećaje nam prije svega minimalističku, a zatim i učinkovitu make-up rutinu kojoj treba dati šansu, pogotovo ako želite savršeni look u vrlo kratkom vremenu.

Metoda 2.4.2: jednostavno i brzo našminkani

"2.4.2", što to znači? Jednostavno rečeno, svaka brojka odgovara broju proizvoda koji se koriste na licu. To znači: 2 proizvoda za oči, 4 za ten i na kraju, 2 za usne. Ovom metodom zapravo limitirate sami sebe na točno potreban broja proizvoda, a pritom sebi omogućujete prirodan i lijep izgled. Jer, kako se čini, najviše vremena gubimo upravo na dodavanje novih proizvoda, ali i na donošenje odluka.

@mahaaa.c UMMM??? #fyp #makeup #relatable ♬ wonderland - tayloraudios?

TikTok stručnjaci preporučuju da izbor proizvoda prilagodite svojim željama. Za oči tako možete naprimjer možete koristiti maskaru i sjenilo za oči ili eyeliner. Za ten, možete započeti s podlogom za ten, zatim dodati korektor, rumenilo ili matirajući puder - sve ovisno o vašim potrebama. Na kraju, završite make-up look olovkom za usne i ružem za usne. I to je to.

Napokon minimalizam

S novom metodom šminkanja, čini se da su dani "teške šminke" definitivno iza nas. Jer doista, s ovom metodom nema više potrebe za bezbroj make-up - čini se da je sadašnji trend vratiti se osnovama.

Dokaz za to je "clean girl" look o kojem bruji ova kineska društvena mreža već mjesecima. Radi se o jednostavnoj make-up rutini čiji je cilj naglašavanje prirodne ljepote, bez pretjerivanja. Također, tu je i "latte make-up", brzinska make-up rutina koja se temelji na samo nekoliko proizvoda visoke kvalitete kako bi se dobio izgled zdrave kože.

Čini se da svijet ljepote kreće u novom smjeru. Jer, ovaj i ostali minimalistički trendovi su aktualni nekoliko godina zaredom, zahvaljujući upravo TikToku, ali i ikonama ljepote današnjice opsjednutih minimalizmom, kao što je Hailey Bieber. Čak i Kim Kardashian više ne izgleda kao Kim Kardashian.

Linker
23. travanj 2024 07:48