hit na tiktoku

Što je anti-maskara trend i zašto su svi opsjednuti njime?

Ako ste na društvenim mrežama, vjerojatno ste vidjeli novi trend u šminkanju poznat kao "anti-maskara". Trenutno je hit na Instagramu i TikToku, a poanta je u tome da maskaru nanosite na sve načine osim na onaj klasični - na trepavice.

Maskarom se crta po kapcima i aplicira različite uzorke četkicom, a sve kako bi se dobio look koji pomiče granice i dovodi u pitanje klasične metode šminkanja.

Sve je krenulo s videom koji je objavila beauty influencerica @divinamuse, nakon čega su drugi prigrlili anti-maskaru i pretvorili je u trend. Na TikToku je oznaka #anti-mascara dobila više od 47 milijuna pregleda.

"To je koncept o kojem sam dulje vrijeme razmišljala. Ideja je bila koristiti maskaru na drugi način od onog originalnog. Želja je bila pokazati da nije važna kvantiteta, već kreativnost u korištenju ono što već imamo", pojasnila je Divina za Teen Vogue.

Prvi video koji je objavila prikazuje različite načine korištenja maskare kako biste stvorili anti-maskara lookove. Jedan od njih je da četkicu rolate preko kapka kako biste dobili teksturiran izgled. Druga tehnika je korištenje maskare kao tuša kako biste dobili mračni, zamrljani look.

Ukratko, maskara nije više samo za vaše trepavice, a ako ste u potrazi za inovativnim načinima kako je koristiti, ovo su TikTok snimke pravo su rješenje za vas.

Linker
25. travanj 2024 22:34