SHUTTERSTOCK
beauty inspiracija

Stigao je novi trend: "Old money" estetika zavladala je i svijetom frizura

Već nekoliko godina vlada modnim svijetom, a sada je izgleda zauzela i svoje mjesto među vodećim beauty trendovima.

Već nekoliko godina vlada modnim svijetom, a sada je izgleda zauzela i svoje mjesto među vodećim beauty trendovima.

"Old money" estetika još uvijek je izrazito popularna, a ako je suditi prema društvenim mrežama, u posljednje vrijeme počela se probijati i u beauty svijet. Nakon što smo svjedočili tome da je ova vrsta estetike zavladala modnim svijetom, pa su se u našim omiljenim dućanima počeli pojavljivati sakoi od tvida, polo majice, otmjene hlače visokog struka, prsluci i profinjene mokasinke, sada je izgleda došlo vrijeme i da zauzme svoje mjesto među vodećim beauty trendovima. Naime, ako termin pretražite preko platforme TikTok, vidjet ćete da sadržaj povezan s ovom estetikom broji milijune pregleda, a streloviti uspon u popularnosti trenutno imaju hashtagovi "oldmoneyhair", "oldmoneybob", "oldmoneyblonde" i "oldmoneybrunette".

O čemu je zapravo riječ? Definicija "old money“, odnosno starog bogatstva, vezana je uz obitelji više klase čije se bogatstvo prenosi s koljena na koljeno. Estetika je to koju su nosili privilegirane i dobrostojeće obitelji iz visokih slojeva društva, one koje idu u ladanjske klubove, igraju tenis, golf ili idu na jahanje. Tajni životi opsceno bogatih poslužili su kao inspiracija za brojne filmove, televizijske serije, romane, a ništa manje popularni nisu bili i među ljubiteljima mode. Međutim, trenutno je ipak mnogima najzanimljiviji moment ove estetike upravo onaj vezan za kosu. Predstavnice stila su Kate Middleton i Meghan Markle, a trend su prigrlile i zvijezde poput Blake Lively, Else Hosk i Zendaye. To znači da su u svijetu frizura značajnu popularnost stekle one sofisticirane, isfenirane s puno volumena koje odišu pravim glamurom, dok se jednaka važnost pridaje i njezi kose.

image

Kate Middleton

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
image

Meghan Markle

SHUTTERSTOCK
image

Zendaya

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK
image

Elsa Hosk

CRASH/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
image

Blake Lively

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Naime, naglasak je na sjajnoj kosi, prirodnim teksturama i tonovima te volumenu. Za razliku svijetlih i platinastih boja, "old money blonde" podrazumijeva mješavinu hladnih i toplih plavih tonova. Kada govorimo o smeđoj boji kose, cilj je postići izrazito sjajnu, jednobojnu kosu ili istaknuti pramenove svjetlijom nijansom. "Old money" kosa predstavlja moderniju verziju frizura holivudskih glam ikona poput Marilyn Monroe, uglađenih valova iz 20-ih, opuštenih visokih punđa iz 50-ih te frizura velikog volumena iz 80-ih. Osim toga, možda je najbolji dio ovog looka što ga je lagano održavati pa nećete morati toliko izdvajati na odlaske u salon. Štoviše, zahvaljujući mješavini prirodnih boja i volumenu, ovaj stil dobro pristaje svakom obliku lica i tonu kože. Bez obzira na to želite li isfurati soft blowout, prirodnu kosu, guste kovrče, valove ili bob, svaka se od ovih frizura može se prilagoditi vašem licu i uskladiti s estetikom koju tražite.

Linker
26. travanj 2024 19:33