Metalik make up

Srebrna je zabavna, evo kako njome možete našminkati oči

Ne trebate je čuvati samo za partyje, srebrna šminka na očima uvijek je dobra ideja, smatraju vizažisti.

Možda je smjelo, možda neobično, ali u svakom slučaju je zabavno – make up za oči srebrne boje i u metalik bojama općenito više nije rezerviran za partyje, nego postaje svakodnevna moda za kojom je potražnja u proteklih 12 mjeseci skočila 25 posto, prema podacima platforme Spate. Ljepota i moda često odražavaju jedna drugu i isprepliću se, a metalik boje bile su prilično dominantne na predstavljanjima kolekcija za proljeće/ljeto 2023. Svoje je učinila i popularnost metalik boja na TikToku, na kojem srebrna olovka za oči doživljava zvjezdane trenutke.

Svestrana je

Iako je srebrna trenutačno u trendu, stručnjaci kažu da je ona zapravo bezvremenska i da je metalik šminka uvijek dobra ideja, jer je vrlo svestrana i nosiva na više načina. Sarah Tanno, make up artistica i umjetnička direktorica u tvrtki Haus Labs, inovativnoj veganskoj kozmetičkoj kompaniji koju je osnovala Lady Gaga, kaže kako je srebrna olovka za oči odličan način za unošenje malo svjetline u ukupni look.

"Možete povući samo tanku liniju srebrne olovke uz rub trepavica ili je možete nanijeti preko crne olovke ili neke druge nijanse. Također, kad napravite smokey eyes možete im dodati malo srebrne za sjaj i živost", kaže Tanno.

Njezin je favorit u srebrnom trendu pigment za oči, obraze i usnice Hy-Power Pigment Paint in Silver Shimmer, naravno, proizvod Haus Labsa, koji voli nanositi pomoću tanke olovke za oči ili pomoću kista za kutove očiju.

image

Haus Labs Hy-Power Pigment Paint in Silver Shimmer, 24 dolara

HAUS LABS

"Možete koristiti ravni kist kako biste potpuno prekrili kapak srebrnom bojom ili pak mekani kist kako biste dodali metalnu nijansu preko tamne smokey eyes šminke. Jednim proizvodom možete stvoriti različite varijante unutar ovog trenda", savjetuje Sarah Tanno.

Malo drame

Make up artistica slavnih Nicole Bueno dodaje kako srebrna olovka za oči može dati laganu dozu šika, ali i kreirati superglamurozan izgled. "Sviđa mi se što se ljudi ne ustručavaju igrati i zabavljati s make upom. Mislim da će srebrna najviše iskočiti na tamnoj podlozi ili pored nje. Možete, primjerice, odmah iznad debele linije crne olovke za oči nanijeti liniju srebrne, slično kako je Melissa Hernandez našminkala Sydney Sweeney za dodjelu GQ nagrada. Još trepavice i – dramatičan izgled je tu", kaže Bueno.

image

Sydney Sweeney nosila je crno-srebrni make up na dodjeli GQ nagrada

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Em Cosmetics Gel Eyeliner in Silver Lining, 26 dolara

EM COSMETICS
image

Urban Decay Heavy Metal Glitter Eyeliner, 25 dolara

URBAN DECAY

Nova razina

I make up artistica Kellsie Bain slaže se da se srebrna predivno ističe u kombinaciji s crnom, ali misli da je i sama snažna i izražajna.

"Ne treba biti u paru s nekom drugom bojom, neka bude glavna zvijezda!", poručuje Bain koja predlaže Em Cosmetics Gel Eyeliner in Silver Lining koji "klizi s lakoćom, brzo se suši i dugo traje", dok Bueno misli da ne možete pogriješiti s klasičnim Urban Decay Heavy Metal Glitter Eyeliner u srebrnoj boji. Ako niste vješti u šminkanju ili želite isprobati nešto čime ćete stvarno nakititi lice, Bueno predlaže naljepnice Face Lace koje "dolaze u brojnim oblicima, lako se nanose i dovode šminkanje i dotjerivanje na novu razinu".

image

Face Lace naljepnice daju dotjerivanju novu dimenziju

FACE LACE
Linker
24. travanj 2024 05:35