jesenski parfemi

 PROMO
Mirisne poslastice

Sedam parfema koji će nas mirisom polako uvesti u novu sezonu

Izdvojili smo parfeme koji se odmiču od klasičnog ljetnog pojma "idealnog" parfema, i uvode nas svojim kompozicijama u jesensku shemu. A između sedam odabranih, izbjegavali smo one već dobro poznate.

Izdvojili smo parfeme koji se odmiču od klasičnog ljetnog pojma "idealnog" parfema, i uvode nas svojim kompozicijama u jesensku shemu. A između sedam odabranih, izbjegavali smo one već dobro poznate.

S krajem kolovoza "oprostit" ćemo se svježih i laganih parfemskih nota u kojima smo uživali posljednjih mjeseci. Možemo reći da je ovu godinu obilježilo nekoliko mirisa: Le Labo Santal 33, drvenasti uniseks miris koji je postao viralan, a zatim i Byredo parfemi koji su također najčešće uniseks i donose nišno parfemsko iskustvo.

Rujan kao mjesec koji označava "povratak u grad" ili "povratak u ured" idealno je vrijeme za ulaganje u novu bočicu parfema koji ćemo svakog dana nositi na koži. Topli, bogati, mošusni, začinjeni i intrigantni, nadopunjeni slatkim ili cvjetnim notama, mirisima kave i kišnog jutra - mogu se pronaći na listi želja u jesenskoj sezoni. A kako ne bismo upali u summertime sadness raspoloženje zbog prolaska još jednog ljeta i povratka u kolotečinu, potražit ćemo i one parfeme koji nam uvijek pružaju utjehu, podižu raspoloženje i donose osjećaj sreće.

Ex Nihilo Cuir celeste

Priča ide da je ovaj miris inspiriran odjevnim komadom iz ormara francuskog fotografa Mathieua Césara - vintage bomber jaknom, koja je neizostavni komad za jesenske dane. Ovaj luksuzni parfem kombinira note kože s ambretom, a prisutni su listovi ljubičice te snažni pačuli i mošus.

image

Ex Nihilo Cuir Celeste; Top parfumerija (280 eura)

PROMO

Maison Margiela Replica When the Rain Stops

S kombinacijom zemljanog mirisa pačulija i note vode, ovaj osvježavajući miris idealan je za one koji će se s nostalgijom sjećati ljeta i osvježavajućih ljetnih pljuskova. When the Rain Stops je parfem koji je dovoljno lagan da se može nositi u ljetnim danima, a savršeno funkcionira i u jesenskim mjesecima kao parfem koji donosi zemljani, svježi miris prirode.

image

Maison Margiela Replica When the Rain Stops (122 eura)

PROMO

D.S & Durga Radio Bombay

Za ljubitelje mirisa s drvenastom notom, predlažemo Radio Bomby u čijoj je gornjoj noti cedar, u srednjima je sandalovina s breskvom, irisom i boronijom, a kokos se uz mošus nalazi u bazi.

image

D.S. & DURGA Radio Bombay (169 eura)

PROMO

Diptyque Eau Moheli

Idealan za prijelazno vrijeme iz ljeta u jesen, parfem sadrži egzotični ylang-ylang, uz ružičasti papar, đumbir i vetiver. Sastojci mu daju blagu začinjenost i pikantnost, uz notu drvenog mirisa koji asocira na svježinu šume.

image

Diptyque Eau Moheli (123 eura)

PROMO

Jo Malone London Wild Bluebell

Poznati su neki Jo Malone mirisi koji uživaju popularnost, a manje prepoznat je Wild Bluebell - blago cvjetni miris navodno obožava i Meghan Markle, a u jesenskim danima podignut će raspoloženje kombinacijom cvijeća zvončića, jabuke i bijelog mošusa koji daje na ženstvenom, opojnom mirisu.

image

Jo Malone Wild Bluebell (144 eura)

PROMO

Abel Golden Neroli

Abel je brend parfema koji koristi samo prirodne sastojke dobivene iz biljaka, što njihove parfeme čini veganskim. Inspiracija iz ovog mirisa je neroli, dragocjeno parfemsko ulje dobiveno iz cvjetova drveta gorke naranče, uz koji se kombinira matcha čaj, bogati jasmin te santal koji se nalazi u bazi.

image

Abel Golden Neroli; Garderoba (160 eura)

PROMO

Comme des Garcons Monocle

Ovaj uniseks miris inspiriran jutarnjim trčanjem kroz park donosi dozu ljetnog osvježenja, a istovremeno pruža nagovještaj zimske sježine. U njemu se miješaju drvene note čempresa, miris svježe pokošene trave, sa slatkim "zelenim" notama.

image

Comme des Garçons Monocle; parfumerija Lana (115 eura)

PROMO
Linker
29. travanj 2024 10:10