Skidaju godine

S ovim bojama laka za nokte ruke će izgledati mlađe

Rješenje nisu prozirni i gotovo nevidljivi lakovi, jer oni još više usmjeravaju pogled na problematične točke na rukama.

Žene s nalakiranim noktima okolina doživljava mlađima nego što uistinu jesu, kažu neke studije, no nije svejedno koje je boje taj lak. Neke nijanse mogu istaknuti znakove starenja na rukama i privući pažnju na njih, dok druge mogu imati suprotan efekt i vizualno pomladiti ruke. Prva bi pomisao mogla biti da najbolje pomlađuju nježne nijanse, kao što su nude ili prozirna ružičasta, ali nije baš tako. Budući da su najsličnije nijansama kože, pogled će lako prijeći preko njih i zadržati se na problematičnim točkama na rukama: izraženim venama, borama i neujednačenom tenu. Zato, želite li zadržati pozornost na noktima, a ne na rukama, razmišljajte suprotno od toga, piše New Beauty.

Najbolji izbor boja

Mlađem izgledu ruku najviše će pridonijeti lak u narančastoj ili boji breskve, a slično će djelovati i nijanse s narančastim podtonovima, poput crvene ili boje koralja. Sve one trebale bi odvlačiti pažnju sa znakova starenja na rukama, a narančasti podtonovi, uz to, pomažu istaknuti prirodan sjaj kože. "Narančasta je mladenačka i svijetla boja, daje dojam podizanja i pomaže skrenuti pozornost s mrlja, bora i vena na koži ruku", rekla je manikirka slavnih Deborah Lippmann.

image

Neke nijanse laka za nokte baš laskaju rukama

COTTONBRO STUDIO/PEXELS

Njega i zaštita

Lak sam po sebi ipak ne može učiniti čuda ako inače zanemarujete njegu i zaštitu ruku. Kako bi uvijek izgledale mlado i svježe, pa i bez pomoći laka, obratite pažnju i na oblik noktiju. Zaboravite na ravne i prekratko odrezane nokte – zahvaljujući ovalnom obliku noktiju prsti će djelovati duže, istodobno i mlađe.

Mudro je redovito njegovati ruke kremama sa zaštitnim faktorom, zbog zdravlja i zbog ljepote. "Kao što od sunca štitite lice, trebali biste i ruke. Zbog stalne izloženosti vanjskim utjecajima, nadlanice su vjerojatno prvo mjesto na tijelu na kojem će se pojaviti oštećenja izazvana sunčevim zrakama", upozorava D. Lippmann. Najčešće su to tamne mrlje i namreškana koža smanjene elastičnosti.

image

Lak sam po sebi ne može učiniti čuda ako zanemarujete njegu i zaštitu ruku

LAZAR GUGLETA/UNSPLASH

Nosite rukavice

Posebno valja pripaziti na ruke na hladnoći i dok nešto radimo. Metoda je jednostavna – navucite rukavice. "Uvijek nosite rukavice dok perete posuđe, čistite i slično. Ako izlažete ruke vodi, kemikalijama, nečistoći, riskirate oštećenja i suhoću kože, a sve to s vremenom može dovesti do preuranjenog starenja ruku", kaže Deborah Lippmann. Savjetuje s rukama postupati kao s licem: napravite blagi piling jednom do dva puta na tjedan kako biste se riješili odumrlih stanica i osvježili kožu. Nakon pilinga obavezna je bogata hidratacija.

Linker
17. travanj 2024 04:53