njega lica

Razmišljate isprobati peel off masku? Izdvojili smo nekoliko koje bi vam se mogle svidjeti

U posljednje su vrijeme stekle veliku popularnost zbog toga što mogu odčepiti pore, ukloniti nečistoće i učiniti ten glatkijim i svjetlijim, pa razmislite o tome da ih uvedete u svoju skincare rutinu.

Danas znamo da njega lica podrazumijeva redovitu rutinu od više koraka. Nijedan dan ne bi trebao proći bez čišćenja, hidratacije i zaštite kože od sunčevih zraka. No ovu osnovnu njegu možemo obogatiti i drugim proizvodima, primjerice, maskama za lice. One mogu imati različite učinke – hidratizirati, zatezati, čistiti, raditi piling, osvježavati - jednostavne su i ugodne za upotrebu, a na našem beauty repertoaru trebale bi se nalaziti jednom do dvaput tjedno. Među brojnim opcijama, nama su pažnju ovaj put privukle peel off maske za lice.

Peel off maske su definitivno jedna od onih čudnih stvari iz koje proizlazi neobično zadovoljstvo - svima je poznat onaj osjećaj kada netko uspije skinuti masku s lica u jednom komadu. I dok bez sumnje predstavljaju jedan oblik zabave, njihova prava korist leži u rezultatima. U posljednje su vrijeme stekle veliku popularnost zbog toga što mogu odčepiti pore, ukloniti nečistoće i učiniti ten glatkijim i svjetlijim. Osim toga, tu su i one koje intenzivno hidriraju i hrane kožu. Najbolje od svega, njihove rezultate možete vidjeti čim ih uklonite s lica - koža je odmah vidljivo sjajnija, tekstura je ujednačena i pore su čiste. Dolaze u različitim varijantama pa ćete sigurno pronaći onu koja odgovara potrebama vaše kože. Međutim, kako bismo vam olakšali snalaženje među mnoštvom proizvoda na tržištu, izdvojili smo one koje su nam privukle pažnju.

image

Rezultate peel off maske možete vidjeti čim ih uklonite s lica - koža je odmah sjajnija, tekstura je ujednačena i pore su čiste

PEXELS

Jedna od njih je Quickfix Face & Neck Lift Peel Off Masque brenda NassifMD Skincare. Riječ je o snažnoj peel off maski koja sadrži AHA i BHA kiseline, retinol i niacinamid koji revitaliziraju kožu i bore se protiv vidljivih znakova starosti. Tu je i glikoin, prirodno dobiveni, aktivni sastojak protiv starenja iz plavo-zelene alge koja hrani i osvježava usporene stanice kože, povećava hidrataciju i poboljšava elastičnost kože. Za dodatnu hidrataciju, proizvod sadrži hijaluronsku kiselinu, a treba spomenuti i ektoin koji pomaže u zaštiti stanica kože od okolišnih i UV oštećenja, smanjuje upalu i poboljšava funkciju barijere kože. Visible Difference Peel & Reveal Revitalizing Mask je peel off maska brenda Elizabeth Arden. Namijenjena je svim tipovima kože, a sadrži ekstrakt grožđa cabernet koji posvjetljuje ten i ekstrakt prirodnog šećera koji omekšava lice. U sastavu je i salicilna kiselina koja uklanja odumrle stanice kože, dok biljni kompleks i aloe vera smiruju nadraženost.

Tu je i maska koju je u sklopu svog beauty brenda Florence by Mills izbacila zvijezda serije "Stranger Things", Millie Bobby Brown. Maska dolazi u primamljivoj boji, a sadrži ugljen koji je odličan za masnu kožu sklonu aknama. U njezinom sastavu ćete također pronaći hamamelis koji djeluje antibakterijski i pomaže u regulaciji seruma, kao i lavandu koja umiruje kožu. Brend Ahava ima peel-off masku koju aktiviraju alge Dunaliella Salina iz Mrtvog mora - snažan prirodni izvor antioksidansa koji pomažu smanjiti pojavu znakova starenja, a važni sastojci su i bambusov ugljen te osmoter, mješavina minerala iz Mrtvog mora. Ova maska kažu pomaže eliminirati mitesere, očistiti pore i smanjuje znakove umora. Treba spomenuti i Uriage Hyséac Purifying Peel-Off Mask koja je namijenjena masnoj koži. U sastavu ima kaolin i derivat jabučne kiseline koji upijaju višak sebuma i uklanjaju nesavršenosti, biljni ekstrakt koji sužava pore i zaglađuje kožu lica te cink koji smanjuje prekomjeran sjaj i matira kožu.

image

NassifMD Quickfix Face & Neck Lift Peel Off Masque (73 eura)/Uriage Hyséac Purifying Peel-Off Mask (15, 50 eura)/Ahava Dunaliella Peel Off Mask (50, 30 eura)

PRESS
image

Florence by Mills Mind Glow Peel Off Mask (31, 99 eura)/Elizabeth Arden Visible Difference Peel & Reveal Revitalizing Mask (22, 60 eura)

PRESS

Linker
31. ožujak 2024 23:27