Manikura iz Dubaija

Raskoš i blještavilo na noktima totalni su hit, evo kako to postići

Nakon što je stjecala iskustvo u arapskoj prijestolnici luksuza, Filipinka Naima Borganio Bandojo stigla je u Zagreb i sada najnovije trendove u uređenju noktiju predstavlja Hrvaticama.

Šest mjeseci, mnoštvo e-mailova, sati telefoniranja i dogovor je pao. U Zagreb je iz dalekog Dubaija došla Naima Borganio Bandojo, mlada Filipinka koja u novootvorenom zagrebačkom salonu Les Mains radi manikuru po sofisticiranoj metodi Margaret Dabbs.

image

Glazirani nokti ili nokti visokog sjaja, poput glazure na američkim krafnama. Tu vrstu manikure popularizirala je američka manekenka i influencerica Hailey Bieber, koja voli sjaj po koži lica, kosi... ukratko, po cijelom tijelu.

PRESS
image

Dior Vernis Top Coat Cosmic, 239 kn (31,72 €)
Catrice Sparks of Joy, 27,90 kn (3,70 €)

PRESS

Riječ je o luksuznom brendu s kojim u salonima ljepote radi samo educirano osoblje - jer korištenje tih proizvoda za profesionalnu njegu ruku i stopala zahtijeva dobro poznavanje njihovih formula i tehnika manikure i pedikure. Primjerice, ključni dio njihova rituala Signature je opuštajuća masaža nasuho - prema medicinskim standardima i upotrebom steriliziranog pribora.

image

Darkerska elegancija: tamni lakovi su stvar stava, a ove jeseni prisutni su na noktima u raznim varijantama, od boje crnog vina i trule višnje do boje kestena. Tamno, ali ne crno!

PRESS
image

Chanel Le Vernis, 267,65 kn (35,52 €)
Douglas Stay&Care, 56,90 kn (7,95 €)

PRESS

"Sve što znam o ovom poslu naučila sam u salonu Margaret Dabbs u jednom od luksuznih hotela u Dubaiju. Brend inače ima sedam salona u najboljim londonskim hotelima kao što su Mandarin Oriental, Waldorf Astoria, Four Seasons, St. Regis... te rezidencijama i hotelima na Bliskom istoku.

image

Mistične boje dragulja: plava i zelena. Koriste se samostalno, ali i u kombinaciji sa svijetlim nijansama, kao alternativni french, gdje je ploča nokta svijetla, a rub u kontrastnoj, tamnoj boji. Popularan je i ombre french koji se doma kao razliven.

PRESS
image

OPI My Studio in Spring, 86,90 kn (11,53 €)
Essence I AM Pine, 12,90 kn (1,71 €)

PRESS

Pet godina radim s njihovim proizvodima i prema njihovim metodama te sam oduševljena prirodnim pristupom i veganskim formulama proizvoda. Odnedavno primjenjujem pedikuru Cosmic, u kojoj za masažu koristim kristale od ružičastog kvarca i posebnim masažnim pokretima dovodim klijente u stanje u kojem se povezuju sa svojim unutarnjim ja", objašnjava Naima, kojoj je i ukrašavanje noktiju jednako privlačno kao i rituali njege.

image

Vječna crvena, bez koje ne može proći nijedno godišnje doba, a kamoli blagdani. Za Božić su u pripremi sve nijanse, kao i crveni lakovi sa sitnim i decentnim šljokicama

BILJANA BLIVAJS/CROPIX CROPIX
image

Pupa Vamp!, 69,90 kn (9,28 €)
BEL London Neon, 19,90 kn (2,64 €)

PRESS

Vlasnici zagrebačkog Les Mainsa, Vedrana Klarić i Pierre Glušić, omogućili su joj da radi s kvalitetnim lakovima CND Shellac i Nailbarry, s čijim bojama izvodi razne kombinacije i s kojima je čitateljicama Glorije predstavila aktualne trendove.

Linker
19. travanj 2024 12:56