Beauty talk

Pred ogledalom sa Sarom Moser: Od svih beauty rituala, najviše voli yumeiho masažu koja joj pomaže kod skolioze

Zbog uloge u seriji ‘Bogu iza nogu‘, 29-godišnja glumica prestala je bojati kosu pa prvi put u životu ima veliki tamni izrast. A otkako je počela koristiti prirodnu kozmetiku, odviknula se od sintetskih mirisa - pa bočice nekad omiljenih parfema stoje na polici.

Samo prirodno

Uistinu vjerujem da ljepota dolazi iznutra - ako se brinemo o svom tijelu i pazimo što unosimo u organizam, rezultate ćemo vidjeti i na koži. Zato već nekoliko godina koristim isključivo prirodnu kozmetiku pa lice, primjerice, njegujem dnevnom kremom OPG-a Čuljak. A otkako sam otkrila ulje od naranče Herbae Dalmatiae, koje kružnim pokretima nanosim na vlažnu kožu, zaboravila sam na losion i mlijeko za tijelo!

Lice za promjene

Kad je o šminkanju riječ, moj izbor je “no make-up look” s kojim uvijek izgledaš svježe i odmorno. Godinama sam vjerna Maybelline Instant Antiage korektoru, koji doslovce briše umor s lica, a sa sapunom Kappus s uljem pšeničnih klica, koje su mi otkrile šminkerice na setu, u trenu postižem “brow lift” efekt!

Na snimanjima najteže podnosim silnu količinu šminke na licu - nakon cijelog dana počinje mi smetati ruž, imam osjećaj da mi koža ne diše i da mi se vidi svaka borica u koju se uvukao puder. Nisam sretna ni kad nosim umjetne trepavice, jer imam osjećaj težine na očima. No, imam sreću da moje lice sve te promjene podnosi bez većih posljedica.

Čitajte i: Pred ogledalom s mladom nadom hrvatske atletike: U šoping odlazim s trenerom i čeznem za tetovažom

image
Sara Moser
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Kovrčava kosa

Otkako sam prestala svakodnevno peglati svoju prirodno kovrčavu (i suhu) kosu, oduševila me Cantu krema s karite maslacem za stiliziranje kovrča. Ipak, kad poželim nekakvu promjenu, izravnam je L’oreal Professionnel Steampod peglom na paru, koja ne oštećuje kosu kao ona obična. Sretna sam što na setu više nema frizerskih tretmana koji bi mi oštetili kosu, zbog uloge Tereze samo mi stavljaju umetak koji je produžuje, a osim toga, moram održavati tamni izrast - koji je već sada dugačak desetak centimetara.

Skolioza

Od svih njegujućih rituala najdraže su mi masaže, i to istočnjačke, koje mi je otkrila kolegica Svetlana Patafta. Redovito odlazim na yumeiho masažu koja se izvodi na podu, u odjeći: izvodi se gnječenjem i pritiscima, kojima se opuštaju meka tkiva, te tehnikama namještanja koštano-zglobnih struktura. Nije bolna, a pomaže mi kod problema s lumbalnim dijelom kralježnice koje imam zbog skolioze. Nakon masaže dan mi je lijepo završiti u opuštajućoj kupki.

Parfemska vrtoglavica

Otkako koristim prirodnu kozmetiku počeli su mi smetati jaki mirisi pa moji najdraži parfemi Chanel Chance i Gucci Flora samo stoje na polici jer mi se od njih doslovce vrti u glavi. Primijetila sam da mi najviše odgovaraju citrusne note mog ulja za tijelo u kombinaciji s Biobaza dezodoransom od zelenog čaja i grejpa, koje mi potiču dobro raspoloženje.

Linker
13. ožujak 2024 08:57