ispucale usne

Ovo je korak koji trebate uvrstiti u beauty rutinu za njegovane usne

Ako se unatoč tome što nanosite balzam borite sa suhim i hrapavim usnama, možda je vrijeme da počnete koristiti piling.

Kakav god da make-up volite stavljati na usne, jedno je sigurno - on zahtijeva meku i ujednačenu podlogu. Izuzev okoloočnog područja, usne su najosjetljiviji dio lica. Zbog tanke kože teško zadržavaju vlagu, a istovremeno imaju i osjetljivu barijeru, pa pod utjecajem vanjskih čimbenika kao što su hladnoća ili vjetar koža usana lako može postati suha i puknuti. Osim toga, usne imaju manje melanocita, stanica koje proizvode melanin i tako štite kožu od sunčevih zraka, pa može doći i do oštećenja izazvanih suncem.

No, kako tretirati ispucale usne? Ako želite postići njegovan izgleda usana, hidratacija ponekad jednostavno nije dovoljna. Zato mnogi posežu i za sve popularnijim pilinzima koji uklanjaju mrtve stanice kože. Piling može pomoći u uklanjanju ljuskica te u ublažavanju pukotina, pa će i ruž puno lakše kliziti i neće se nakupljati u oštećenjima. S obzirom na to da potiče cirkulaciju, eksfolijacija može biti korisna i ako ste počeli primjećivati sitne borice jer će usnice nakon tretmana izgledati punije. Međutim, kako su usne same po sebi vrlo osjetljive, ovaj postupak treba izvoditi pažljivo. Važno je i ne pretjerivati s nanošenjem jer bi moglo doći do posljedica kao što su crvenilo, oticanje, tanja koža i sitno krvarenje. Radite piling usnica jednom tjedno, a ako je baš potrebno, možete uvesti dva tretmana tjedno.

image

Izuzev okoloočnog područja, usne su najosjetljiviji dio lica

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Izbjegavajte pilinge nakon kojih su vas usne pekle. Važno je koristiti blage balzame koji nježno uklanjaju suhu kožu, a pri ovom procesu možete si pomoći i s mekom četkicom za zube, koja će sjajno ukloniti višak mrtvih stanica. Bilo bi dobro da vaš piling u svom sastavu ima sastojke poput šećera i citrusa koji nisu agresivni. Nakon tretmana, očistite sav višak toplim ručnikom, a zatim nanesite na usne hidratantni proizvod kako bi spriječili daljnje isušivanje. Ako ste u potrazi za pilingom za usne, izdvojili smo nekoliko proizvoda koji bi vam se mogli svidjeti.

image

French Girl Rose Lip Polish (22, 56 eura)/Physicians Formula Organic Wear (7, 20 eura)/Burt’s BeesLip Scrub (5, 84 eura)

PRESS
image

Florence by Mills Pout Party Coffee Lip Scrub (23, 49 eura)/Jeffree Star Cosmetics Banana Fetish Velour Lip Scrub (16, 59 eura)/La Mer The Lip Polish (71, 49 eura)

PRESS
Linker
23. travanj 2024 19:38