street style

 VALENTINA VALDINOCI/LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
pitamo ChatGPT

Ovo je 6 frizerskih trendova koje za iduću godinu predviđa umjetna inteligencija

Na pitanje o frizurama koje će vladati iduće sezone, ChatGPT kaže - kratki bob i šiške à-la-sedamdesete, uz još neke dosta predvidive stilove.

Na pitanje o frizurama koje će vladati iduće sezone, ChatGPT kaže - kratki bob i šiške à-la-sedamdesete, uz još neke dosta predvidive stilove.

Malo smo se igrali s umjetnom inteligencijom, pa smo ChatGPT-u postavili sljedeće pitanje: kojih 6 frizerskih trendova će biti najveći 2024. godine? Odgovore koji smo dobili je poprilično zanimljivi. Neki puta (ne)predvidljivi, ali u svakom slučaju, ovo su frizure, tendencije, rezovi i načini bojanja koje biste trebali usvojiti kako biste bili u duhu s vremenom, po mišljenju umjetne inteligencije.

"Contour cutting" ili konturiranje kosom

Konturiranje kosom, ili "contour cutting", bit će veliki trend za 2024. godinu, tvrdi ChatGPT. Ideja ovog trenda je personalizirana frizuru je skrojena po konturama vašeg lica. "Frizeri će koristiti svoje znanje kako bi stvorili frizuru koje će isticati vaše crte lica", predviđa ChatGPT, dodajući da bi personalizirana njega kose također mogla postati popularna.

(op.a. Dragi ChatGPT, pravi frizeri konturiranje kosom već rade desetljećima, a personalizirana njega popularna je već godinama.)

Povratak prirodnom

Godine 2024. slavit ćemo prirodnu teksturu kose. Prema ChatGPT-ju, vidjet ćemo puno prirodnih i opuštenih kovrča. Ovaj povratak prirodnom izgledu odvija se čak i na razini naše rutine njege kose. Prema ChatGPT, "moći ćemo primijetiti pomak prema ekološki odgovornijim proizvodima, a sve će se više naglašavati održivost i ekološki prihvatljive formule, pa bi mogla postojati veća potražnja za prirodnim proizvodima i ritualima njege kose koje minimiziraju štetan utjecaj na okoliš."

(op.a. Dragi ChatGPT, jeste li nedavno bili na eko-odjelu kozmetike u Mülleru, dm-u ili Bio&Bio? Ja jesam, i sve je već godinama prepuno "ekološki odgovornijim proizvodima".)

"Butterfly layers"

Frizura "butterfly layers", inspirirana Brigitte Bardot, i dalje će biti popularna u 2024. godini. Ovaj "lepršavo-slojeviti" stil šišanja daje frizuri nježni dojam, ali i mobilnost i dimenziju.

(op.a. OK.)

Retro frizure

Nije iznenađenje da su retro frizure ponovno popularne. Već su se vratile na scenu nekoliko sezona i ostaju. To pokazuju i predviđanja ChatGPT-a. "Najpopularnije frizure za 2024. godinu dolaze ravno iz sedamdesetih, devedesetih i ranih 2000-ih", kaže nam umjetna inteligencija. Što znači da ćemo i dalje viđati šiške u stilu Jane Birkin ili frizure poput Rachel iz Prijatelja (u modernijoj verziji, ali ipak Rachel).

(op.a. Dragi ChatGPT, ovo nismo očekivali)

Kratka bob frizura poput Hailey Bieber

Ako postoji IT-girl koja je predvodnik svih beauty trendova, to je Hailey Bieber. I to se neće tako skoro promijeniti. Umjetna inteligencija se slaže da će njezin utjecaj nastaviti rasti i sljedeće godine, posebno na području frizura. Najtraženija frizura? Njezin kratki bob, koja se može nositi na različite načine (valovita, ravna itd.) i nudi modernu alternativu tradicionalnom bobu.

(op.a. OK, a što je s Nikom Turković?)

Originalne boje

Godine 2024. usudite se isprobati originalne boje. Bilo da su to plavi pramenovi u smeđoj kosi ili žarkocrvena, samo hrabro. "Žive boje i grunge frizure bile su popularne posljednjih godina, a ovaj trend bi se mogao nastaviti razvijati s još hrabrijim kombinacijama", kaže ChatGPT.

(op.a. Dragi ChatGPT, hvala na informacijama.)

Linker
26. travanj 2024 19:19