Tko zna – zna

Ove savjete za njegu kože rado dijeli Jennifer Garner. Sudeći po njoj, itekako djeluju

Popularna glumica glavna je pravila njege usvojila još u mladim godinama, a najvažniji savjet dala joj je mama.

Glumica Jennifer Garner pravovremeno je, kaže, usvojila najvažnije savjete za njegu kože, a sada ih rado dijeli drugima. Još je davno poslušala glavno pravilo njege svoje majke Patricije koja nije bila stručnjakinja za njegu kože, ali je mladu Jennifer naučila da "lice ide sve do prsiju", odnosno da cijelo područje lica, vrata i dekoltea treba jednako i izdašno njegovati. I da zbog toga treba kupovati proizvode za njegu koje vam neće biti žao trošiti u većim količinama, piše New Beauty.

Potrebe kože

Budući da je rano počela glumiti u kazalištu, Jennifer je rano počela i štititi kožu od sunca i izbjegavati boravak na suncu. Kasnije je od dermatologinje glumačkog imena, dr. Doris Day, čula, kako kaže, najveću istinu o ranom ulaganju u zdravlje kože, koja glasi: "Ništa ne izgleda bolje u pedesetima, od zaštite kože od sunca u dvadesetima."

image

Jennifer Garner mladenački dojam naglašava i kratkim hlačicama

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Jennifer Garner i sada, u pedesetoj godini, slijedi ta dva temeljna savjeta, a bira i režim njege koji odgovara njenoj dobi. Omiljeni proizvod joj je Neutrogenin retinolski serum u kapsulama, od morskih algi i s vitaminom A, koji joj je vrlo praktičan na putovanjima, a može biti, smatra, odličan i za one koji su početnici u njezi retinolom. Kad je kod kuće, za borbu protiv bora bira Retinol Pro Plus Power istog proizvođača koji, ovisno o potrebama kože, koristi svaku drugu ili svaku večer.

Od malih nogu

Glumica tvrdi kako ne ide "stvarno" na pilinge, lasere i slične tretmane, jer si to može dopustiti s obzirom na vrhunsku njegu kože koju provodi. Zbog toga može neopterećeno istraživati tretmane i provjeravati što bi joj doista moglo odgovarati.

image

Jennifer Garner sa sinom Samuelom Affleckom kojeg od malih nogu uči važnosti pravilne njege kože

BAUER-GRIFFIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dobrim navikama u njezi kože uči i svoju djecu koju ima iz braka s Benom Affleckom; kćeri Violet (17) i Seraphinu (14) te sina Samuela koji ima deset godina.

"Nježnim proizvodom za čišćenje svaku mu večer očistim lice. To je nešto što morate učiniti prije odlaska na spavanje, pa čak ako još niste spremni za upotrebu hidratantnih krema i sličnih proizvoda", zaključuje glumica.

Linker
30. ožujak 2024 08:28