Everett
MASAŽOM DO LIJEPE KOŽE

Tajna blistavog tena buduće britanske princeze

Želite imati besprijekoran ten baš poput Meghan Markle, buduće članice britanskih kraljevskih dvora? Pitate se koja je njezina tajna i trebate li bankrotirati za sjajnu, njegovanu kožu? Odgovor se skriva u svakodnevnoj beauty rutini– koju možete odraditi i u svoja četiri zida.

Glumicu Meghan Markle i pjevačice Aliciju Keys te Jennifer Lopez povezuje londonska kozmetičarka Nichola Joss, žena koja od svoje 19. godine razvija prepoznatljivu njegu lica koja uključuje limfnu drenažu i mnogo masaže. Svojom neinvazivnom metodom "pomlađuje" kožu:pritiskom ključnih točaka na licu reducira tenzije, olakšava migrene te postiže efekt faceliftinga jer tako mišićnom tkivu vraća volumen i elastičnost. Također, u njezinom tretmanu ključna je i masaža usta – Joss masira donje i gornje desni snažnim pokretima kako bi ih oslobodila nakupljene napetosti. Osim popularnih masaža svoje kozmetičarke (za koje postoji podulja lista čekanja) za blistav ten američke glumice zaslužna je i svakodnevna rutina koje se Meghan Markle slijepo drži.

- Masaže lica su joj vrlo važne i upravo zahvaljujući svakodnevnoj njezi kod kuće ima odličnu kožu. Ona obožava prirodne proizvode i tretmane koji je opuštaju i imaju anti-ageing učinak – otkrila je kozmetičarka čije klijentice su i Kate Winslet, Gwyneth Paltrow i Kate Moss. Sve se one strogo pridržavaju beauty rutine koju Joss preporučuje, a koja se sastoji od – mnogo masiranja.

Očistite lice uljem za čišćenje, masirajući kožu prema van i prema gore kako bi probudili mišiće. Nakon toga nanesite anti-age serum i umasirajte omiljeno ulje ili kremu.

Nemojte zaboraviti na dvostruko čišćenje lica - prvi put uklanjate površinsku prljavštinu i make-up, dok drugi put dubinski čistite kožu. Nanesite tonik za lice, anti-age serum i kremu s aktivnim sastojcima. Opustite se i zabavljajte.

Koristeći omiljeno ulje za lice masirajte kožu tri do četiri minute dok se opuštate u krevetu. Krenite od sredine prema van, a posebnu pozornost posvetite čeljusti: jakim pritiskom palca i kažiprsta masirajte od brade prema vanjskom dijelu vilice i to ponovite 12 puta. Pronađite napete točke ispod jagodica i izmasirajte ih. Nakon toga kažiprstima pritišćite sve od mosta nosa pa duž obrva, nastavite ispod očiju i završite na grebenu nosa. Na kraju masirajte sve oko lica u potrazi za bilo kakvim napetim dijelovima. Masažu završite potezima duž vrata - krenite iza uha, kroz dekolte te završite na suprotnim ramenima. I na kraju - spavajte dobro i regenerirajte se.

Linker
15. travanj 2024 16:22