Njam!

Dior ulazi u novo doba! Od sada će za njih parfeme stvarati kreator jednog od najskupljih mirisa na svijetu

Novi kreativni direktor Diora, Francis Kurkdjian, napravio je svoj prvi parfem sa samo 25 godina te se strelovitom brzinom popeo na vrh među kreatorima neodoljivih mirisa.

Francis Kurkdjian, poznati kreator parfema i tvorac jednog od najskupljih mirisa na svijetu - Baccarat Rouge 540, postao je novi kreativni direktor parfemske kuće Dior. Naime, dosadašnji kreativni direktor François Demachy odlazi u mirovinu.

On je kao tvorac i suosnivač brenda Maison Francis Kurkdjian, kojeg je osnovao s Marc Chayom, te član grupacije LVMH od 2017. godine, postao vodeće ime u svijetu parfema. Iako se sada priključio Dioru, za kojeg će kreirati nove mirise, ostaje kreativni direktor svoje parfemske kuće.

Kurkdjian, koji je u svijetu parfema već 25 godina, vrlo je brzo postigao svjetski uspjeh i to sa svojim prvim parfemom, muškim mirisom Le Male by Jean-Paul Gaultier.

"Francis Kurkdjian je vizionar i strastveni umjetnik koji radu pristupa kreativno, s puno energije i profesionalizma a sve kako bi mirisima osvojio svijet. Ima svoj svijet koji je pun kontrasta i zbog toga ga volim", rekao je izvršni direktor Diora Laurent Kleitman.

Čitajte i: Novi detalji najiščekivanijeg parfema: Rihannin Fenty parfem je ‘slatkast i začinjen‘, a evo kako izgleda bočica

image
Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 jedan je od najskupljih parfema na svijetu.
MAISON FRANCIS KURKDJIAN

Nakon svog prvog parfema, Kurkdjian nastavlja radiit za velike dizajnerske brendove poput Acqua di Parme, Narcisa Rodrigueza, Elizabeth Arden, Giorgija Armanija i Lancômea prije nego je 2009. osnovao vlastiti brend. Osam godina kasnije tvrtku je kupila Diorova matična tvrtka LVMH. Tijekom karijere ostvario je i brojne suradnje s poznatim umjetnicima kao što su Sophie Calle i Christopher Rizzo.

No, Kurkdjianu ovo nije prvi susret s Diorom. Naime, za njih je kreairao čak dva parfema - La Collection Privée - Eau Noire i Cologne Blanche.

"Čast mi je pridružiti se parfemskoj kući Christian Dior koja iza sebe ima bogatu povijest i kreativni duh okrenut budućnosti. Oduševljen sam što ću svoju viziju moći dijeliti kroz kreiranje parfema za Dior, to je vrlo velika privilegija", poručio je Kurkdjian.

Linker
22. travanj 2024 14:07