BLAGDANSKE KOLEKCIJE

5 božićnih make-up kolekcija koje želimo ispod bora

Ideja za božićne i novogodišnje lookove nikada ne nedostaje, ali svejedno svaki put postavljamo pitanja o idealnom make-upu. Zbog toga su tu svake godine luksuzne kozmetičke kuće koje u pravo vrijeme lansiraju svoje blagdanske kolekcije i daju nam odgovore na dileme - šljokice ili ne, naglašene usne ili oči, tamne nijanse ili nude?

Većina beauty brendova uoči blagdana predstavi svoje nove kolekcije namijenjene upravo brojnim proslavama koje nas očekuju, a mi vam otkrivamo što su ovog puta pripremili Dior, Armani, MAC, YSL i Chanel.

Dior

Za ovogodišnji božićni look Peter Philips inspiraciju je pronašao u šljokicama i couture tkaninama. Blagdanska kolekcija kuće Dior sadrži limitirane proizvode - rumenilo, puder, palete sjenila te nove nijanse ruževa i lakove za nokte. Hit boje u novoj liniji su zlatna, ružičasta i tamnocrvena.

Armani

Nova blagdanska kolekcija Giorgio Armani Beauty, baš kao što njezin naziv kaže: "NIGHT LIGHT", igra je svjetlosti i sjene koja u prvi plan stavlja oči. U srcu blagdanske kolekcije kriju se sjenila za oči i puderi te šest novih nijansi ruževa Ecstasy Lacquer. Raskošna paleta "Holiday Palette" sadrži u jednom redu make-up za oči, a u drugom šminku za postizanje prirodnog izgleda: kompaktni puder, dvije podloge i dvije spužvice za lakše nanošenje.

YSL

"Ovaj je ekskluzivni blagdanski look zamišljen kao inovativna reinterpretacija klasičnog načina mukotrpnog nanošenja slojeva šminke, što je karakteristično za blagdanske prigode. Želio sam ponovo unijeti dašak zabave u glamur te olakšati nanošenje make-upa i učiniti ga zabavnim. A nije li upravo to istinska bit blagdana?" – izjavio je Lloyd Simmonds, kreativni direktor za make-up YSL Beauté. U blagdanskoj kolekciji Yves Saint Laurent nalazi se višenamjenska paleta "Sparkle Clash", posebno izdanje ruža Rouge Pur Couture te posebno izdanje highlightera Touche Éclat.

MAC Mariah Carey

"Sve što ćete željeti ovog Božića je ova sjajna, glamurozna kolekcija" - poručila je 46-godišnja pjevačica Mariah Carey povodom predstavljanja svoje make-up linije na kojoj je radila više od godine i pol. U kolekciji nalaze se impresivna 23 proizvoda: od nude nijansi za usne, highlightera, umjetnih trepavica pa sve do make-up kistova.

Chanel

Odvažna, suvremena i neočekivana, Synthetic de Chanel je prva kolekcija koju je razvila nova kreativna direktorica brenda Chanel Lucia Pica u suradnji s Makeup Creation Studio. Inspirirana gradovima, Lucia Pica zamislila je ovu liniju kao jedinstveno iskustvo. Staklo, metal i guma transformirani su u neobične nijanse i teksture, dok ružičaste, koraljne i crvene nijanse dodaju svježinu i vedrinu. Synthetic de chanel nudi kontrastnu paletu tektura i boja. U kolekciji su svoje mjesto dobili paleta sjenila, tuš za oči, intenzivno ružičasto rumenilo, ruževi i lakovi za nokte.

Linker
19. travanj 2024 10:06