intenzivna njega

Noć je pravo vrijeme za revitalizaciju lica: Istražili smo u koje se noćne maske isplati uložiti

Noćne maske su pravi spas za oštećenu i suhu kožu, a pogotovo bi ih trebali koristiti oni koje ne brinu dovoljno o dnevnoj skincare rutini.

Svi smo svjesni toga da kvalitetan san pospješuje kvalitetu našeg života, no jeste li znali da ako poduzmemo prave korake može dovesti i do zdrave kože? Naime, dok spavamo naša je koža itekako budna. Ona se tada regenerira i popravlja oštećenja nastala tijekom dana te povećava proizvodnju kolagena, elastina i ostalih svojih "građevnih" elemenata. Osim toga, po noći nema štetnog djelovanja vanjskih čimbenika poput onečišćenja iz okoliša i negativnog utjecaja sunca pa proizvodi mogu bolje prodrijeti u dublje slojeve kože. Noćne maske zato su pravi spas za oštećenu i suhu kožu, pogotovo onima "lijenima" kojima se ne da ulagati previše vremena u skincare rutinu.

Naime, za razliku od drugih maski koje se nose kratko vrijeme, noćne maske nanose se prije spavanja i ostavljaju na koži tijekom noći. One predstavljaju vrstu tretmana koji pomaže koži da se oporavi i revitalizira dok spavate. Dolaze u različitim formulacijama, među kojima su kreme, gelovi i balzami, te mogu ciljati različite probleme, ovisno o tipu kože. Najviše se ističu time što intenzivno hidriraju kožu, jačaju kožnu barijeru, poboljšavaju teksturu kože, stvaraju zaštitnu barijeru i djeluju na vidljive znakove starenja, pa ako ih odlučite uvrstiti u svoju beauty rutinu, sigurno nećete pogriješiti. Kako bismo vam olakšali snalaženje u moru proizvoda koji se nude na tržištu, izdvojili smo nekoliko noćnih maski koje su nam privukle pažnju.

image

Noćne maske intenzivno hidriraju kožu, jačaju kožnu barijeru, poboljšavaju teksturu kože, stvaraju zaštitnu barijeru i djeluju na vidljive znakove starenja

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Svojim sastavom istaknula se Overnight Illuminating Masque brenda NassifMD Skincare. Riječ je o revitalizirajućoj noćnoj maski koja sadrži Elasta-derm C Complex kako bi umanjila bore i oštećenja kože te posvijetlila kožu. U sastavu se nalazi i azelaična kiselina koja regulira produkciju sebuma, ali i heksilrezorcinol koji minimalizira hiperpigmentaciju. Maska ima i eksfolirajuća svojstva pa će koža nakon njezinog korištenja biti zaglađena. Posebno se istaknula i The Face Cream Mask brenda Augustinus Bader. Bazira se na tehnologiji TFC8 koja sadrži kompleks aminokiselina, vitamina i sintetiziranih molekula koje se već nalaze u koži. Ovu masku možete pustiti da djeluje osam do deset minuta ili ju ostaviti tijekom noći. U njezinom ćete sastavu pronaći uvijek poželjni vitamin C, ekstrakt ginsenga koji će vitaminom B utjecati na bore, zatim hijaluronsku kiselinu i skvalan koji hidriraju kožu.

Treba spomenuti i Chanelovu Hydra Beauty Camellia Overnight masku koja ekstraktom cvijeta kamelije hidrira, hrani, poboljšava cirkulaciju, potiče rast novih stanica i povećava elastičnost kože. U sastavu je i ekstrakt plavog đumbira koji ima antioksidativno djelovanje i jača barijeru kože, ali i kompleks mikronutrijenata, odnosno mješavina cinka, bakra i magnezija koja podržava oksigenaciju kože. U moru noćnih maski na tržištu svojim kvalitetnim sastojcima ističe se i Sisley Masque de Nuit Velours Velvet Sleeping maska koja cvjetovima šafrana njeguje i smiruje kožu tijekom noći. U njezinom ćete sastavu također pronaći med od timijana koji obnavlja kožu, shea maslac koji je poznat po svojim hranjivim svojstvima te biljni glicerin i provitamin B5 koji imaju hidratantni učinak. Revolution također ima noćnu masku koja sadrži lavandu. Obogaćena je i mješavinom E i B5 koja ima anti-age učinak, ali i uljem sjemenki grožđa i glicerinom koji hidriraju kožu. U sastavu ćete pronaći i koloidnu zobenu kašu koja ublažava suhoću i iritacije kože.

image

NassifMD Skincare Overnight Illuminating Masque (51.76) / Sisley Masque de Nuit Velours Velvet Sleeping Mask (98,60 eura)/Chanel Hydra Beauty Camellia Overnight Mask (107 eura)

PRESS
image

Augustinus Bader The Face Cream Mask (195 eura)/Revolution Overnight Sleeping Mask (13, 60 eura)

PRESS
Linker
24. travanj 2024 10:13