čar parfema

Neodoljivi mirisi poznatih parfemskih kuća koje trebate probati

Što razlikuje dobar parfem od sjajnog? Onaj koji lijepo miriše, ali i može u trenu podignuti raspoloženje i izazvati navalu emocija i pozitivnih uspomena. Upravo takvi su savršeni za svako doba godine.

Ima nešto vrlo moćno u mirisima i kako oni utječu na raspoloženje. Sjetite se samo kada ujutro ustanete, a ništa vam se ne da, kamoli ići na posao. Loše raspoloženje može vas u tim trenucima pratiti cijeli dan, ali samo jedna kap parfema može ga popraviti.

S dolaskom toplih dana raste i naše zadovoljstvo, a dobar parfem može nam evocirati najdraže uspomene i mentalno nas povesti na destinacije o kojima maštamo, a na koje fizički možda ne možemo doći.

No, prilikom odabira mirisa treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Jeste li među onima koji vole najaviti svoju prisutnost s dugotrajnim prepoznatljivim mirisom ili pak prskate vrat i zapešća s intimnijom interakcijom na umu? To uvijek imajte na umu kod odabira idealnog parfema, kao i note koje preferirate.

Ako volite lagane i svježe mirise, ljeti su najbolji izbor parfemi s notama bergamota i mandarine, dok ljubitelji slatkih mirisa neće ostati razočarani notama vanilije, kokosa i badema. Ako volite nešto jače note, dobar izbor je sandalovina ili agar. Srećom, izbor je jako velik jer parfemske kuće svako malo lansiraju nove parfeme.

Da vam olakšamo potragu, donosimo nekoliko parfema na tržištu na koje valja obratiti pozornost.

Čitajte i: Neodoljive mirisne note u bočici: Pet parfema koji će vas oduševiti u ljetnim mjesecima

image

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria, lijepa.hr, 506,80 kuna.

ACQUA DI PARMA

Acqua Di Parma Bergamotto di Calabria

Najnoviji dodatak asortimanu Acqua Di Parma Blu Mediterraneo, Cipresso Di Toscana, inspiriran je toskanskim krajolikom i klasičnom obitelji fougère parfema. Uz note čempresa, zvjezdanog anisa, kadulje i lavande, parfem ostavlja topao i osvježavajući miris.

image

AERIN Mediterranean Honeysuckle Eau de Parfum. Look Fantastic, 871 kunu.

AERIN

Aerin Mediterranean Honeysuckle

Ako volite mirise Mediterana, obožavat ćete ovaj parfem. Prepun je citrusnih cvjetnih nota, kao što su bergamot, orlovi nokti, grejp i đurđica. Savršena kombinacija za đir po grčkim otocima!

image

Aesop Rozu Eau De Parfum, Space.nk, 1223 kune.

AESOP

Aesop Rozu

Ovaj uniseks parfem sadrži note latica ruže u kombinaciji s cvjetnim i zelenim tonovima. Nježno naginje na začinsku stranu, ali je dovoljno lagan za nošenje tijekom cijele godine.

image

Dolce&Gabbana Light Blue Italian Love, Douglas, 489 kuna.

DOLCE&GABBANA

Dolce&Gabbana Light Blue Italian Love

Nova verzija legendarnog Light Blue parfema posvećena je Italiji, a tako i miriše. Krase ga drvenaste i aromatične note s naglaskom na talijanski limun i zelenu jabuku, dok su u baznim notama sandalovina, bijeli mošus, cedar i amber. Pravi godišnji odmor u bočici.

image

Gucci The Eyes Of The Tiger Eau De Parfum, 2244 kune.

GUCCI

Gucci The Eyes Of The Tiger

Inspiriran očima tigra, miris je prepun drvenih nota bušina, tonke i vanilije koji simboliziraju opasnost i osjetljivost - dva kontrastna elementa tigrove esencije.

image

Jo Malone London Moonlit Chamomile Cologne, Nordstrom.com, 949,02 kune.

JO MALONE

Jo Malone London Moonlit Chamomile Cologne

Moonlit Camomile kreirala je Mathilde Bijaoui,a sadrži zaista fantastične note - mjesečev cvijet koji daje mekoću te bazne note kamilice za svježinu.

Linker
07. travanj 2024 12:29