NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX
TRI PROIZVODA NA TESTU

Naše Željke testirale su novu liniju protiv mrlja, pročitajte njihove dojmove

Puna dva tjedna redovito smo koristile Eucerin Anti-Pigment liniju njege koja obuhvaća Anti-Pigment serum te dnevnu i noćnu kremu, a ovo su rezultati.

Puna dva tjedna redovito smo koristile Eucerin Anti-Pigment liniju njege koja obuhvaća Anti-Pigment serum te dnevnu i noćnu kremu, a ovo su rezultati.

Željka S

"Osim fotografija u mobitelu, s mora su mi ostale još neke uspomene – hiperpigmentacijske pjege na čelu koje sam dobila unatoč korištenju visokog zaštitnog faktora na licu tijekom ljeta, a koje sam uspjela zanemariti još od kolovoza pa ih svako jutro vješto prikrivam puderom. Sve do oko tri sata poslijepodne kada se nakon dodira lica isti već poprilično skine i moje lice je ponovno prirodno, s pokojom mrljom. Još uvijek nisam otišla dermatologu niti se angažirala oko krema za uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja, a nisam baš ni sklona nanošenju krema sa zaštitnim faktorom tijekom zime i proljeća pa izlaganjem suncu još više potamne. Iako u svom kućnom carstvu kozmetičkih proizvoda imam sve što mi je potrebno, od seruma, raznih krema koje pružaju hidrataciju, zatežu kožu lica, brinu o području oko očiju, a nedavno sam uvela i retinol – s druge strane nemarna sam kada dan nakon korištenja retinola treba nanijeti zaštitni faktor. Stoga ne čudi da me šest mjeseci nakon završetka godišnjeg mrlje i dalje vole. Hiperprodukcija melanina izazvana mojom velikom ljubavi prema suncu uzela je svoj danak pa sam shvatila kako je došlo vrijeme da se napokon angažiram oko njihovog uklanjanja. Kako nisam sklona kemijskim pilinzima i sličnim agresivnim tretmanima lica, odlučila sam znatiželjno testirati nove Eucerin proizvode: dnevnu i noćnu kremu protiv pigmentacija te Skin perfecting serum.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Dva tjedna sam intenzivno koristila navedene proizvode izbjegavajući područje oko očiju. Skin perfecting serum sam nanosila ujutro i navečer na očišćeno lice - ne baš kapljicu kako stručnjaci preporučuju, već sam nešto obilnije namazala lice i vrat, a zatim nakon sat vremena nanijela kremu. U tom periodu nisam nanosila ostale preparate jer sam se željela uvjeriti u učinak koji Eucerin obećava. Naime, klinički i dermatološki dokazano je smanjenje hiperpigmentacije i sprječavanje njihovog ponovnog pojavljivanja.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Oduševila me blaga tekstura seruma, ali i kreme koja je vrlo slična. Koža lica odmah nakon razmazivanja je iznimno nježna, a već nakon par dana postaje blistava – no ne iritantno sjajna i masna. U tome pomažu aktivni sastojci thiamidol, hijaluronska kiselina i glicerin. Posebno se osjeti potonji zahvaljujući kojemu nema osjećaja zatezanja kože, što me kod nekih drugih krema koje sam koristila često smetalo. Naime, kada je koža suha i nedostaje joj hidratacije, glicerin je taj koji je vlaži i sprečava gubitak vode. Thiamidol djeluje na pojavu hiperpigmentacije smanjujući proizvodnju melanina, dok hijaluronska kiselina sprečava nastanak bora. Za rezultat o borama ću još malo pričekati rezultate, no glicerin i thiamidol naočigled su učinili svoje - koža lica poprimila je ujednačen izgled.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Mrlja koju sam imala na čelu u dva tjedna izblijedila je za nekoliko nijansi, a vjerujem da će kroz koji tjedan u potpunosti i nestati. Zahvalno je što dnevna krema sadrži SPF 30, te UVA i UVB zaštitu, o čemu do sada nisam vodila računa. Noćna krema sadrži još dodatno i dekspantenol koji potpomaže regeneraciji kože tijekom noći pa mi je lice zahvaljujući tom sastojku i pri buđenju bilo sjajnije no inače. Sva tri proizvoda imaju neutralan miris što mi osobno odgovara. Za nijansu me ipak najviše oduševio serum jer je rezultat već nakon prvog nanošenja vidljiv u pogledu blistavog tena.

image

Lijevo je fotografija prije korištenja seruma - hiperpigmentacijska mrlja na čelu se nakon dva tjedna korištenja smanjila

PRIVATNA ARHIVA/ NEJA MARKICEVIC/CROPIX

No, za pravilnu borbu protiv hiperpigmentacije i pravilnu njegu preporuka specijalistice dermatovenerologije je koristiti paralelno sva tri proizvoda. Zaštita od sunca je najvažniji korak za zaštitu od hiperpigmentacije, pa će dnevna krema koja sadrži SPF 30 biti odličan izbor čak i kada je vani oblačno jer sunčeve zrake i tada utječu na kožu. No dobra vijest je da se problem hiperpigmentacije može rješavati pravilnom njegom u što sam se uvjerila i sama u protekla dva tjedna.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Željka O

Da imam hiperpigmentacijsku mrlju upozorila me prijateljica koja je kozmetolog upozorivši me da na obrazu imam vidljivu fleku. Kad sam obratila pozornost na to, primijetila sam je i sama što me zapravo začudilo jer sam u posljednje vrijeme bila poslušna što se beauty rutine tiče. Ne idem nigdje bez SPF faktora 50 na licu, a nedavno sam uvela i retinol. No, očito sam o pravilnoj beauty rutini počela razmišljati prekasno, pa je mrlja itekako vidljiva. S obzirom na to da i inače imam mješovitu kožu koja je na dijelovima jako suha, pogotovo u zimskim mjesecima kada puno boravim u zatvorenim prostorima te naravno uz masnu T zonu, nekad mi je teško naći idealnu kremu. Kako sam već ranije isprobala Eucerinove linije na atopičnoj koži svog sina, ovaj put nisam puno razmišljala već sam odlučila isprobati njihovu novu Anti-Pigment liniju. U svoju beauty rutinu uvrstila sam njihovu dnevnu kremu s faktorom, noćnu Anti-Pigment kremu i dvofazni serum.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Dva tjedna sam intenzivno koristila Eucerin proizvode iz Anti-Pigment linije. Dvofazni serum sam nanosila ujutro i navečer, na očišćeno lice. Serum me na prvu oduševio, a riječ je o proizvodu koji u sebi ima dvostruku učinkovitost s thiamidolom i hijaluronskom kiselinom. Osim što je vrlo ugodnog neutralnog mirisa, nakon nanošenja koža mi je postala svilenkasta kako izgledom tako na dodir, što me potpuno oduševilo. Čak su i moja djeca primijetila kako mi je koža mekša i svilenkastija, a samim time izgleda svježije. Nakon seruma, ujutro bih nanijela dnevnu Anti-Pigment kremu sa zaštitnim faktorom, a navečer bih nakon seruma nanijela noćnu kremu. Izbacila sam sve druge proizvode koje sam dotad koristila jer sam željela vidjeti mogu li se doista u samo dva tjedna riješiti hiperpigmentacijske mrlje na lijevom obrazu.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Ono što moram svakako istaknuti je kako me cijela linija oduševila svojom teksturom. Naime, vrlo lako se razmazuje, brzo se upija i nisam imala osjećaj težine na licu što mi je znao biti problem kod drugih proizvoda koje sam pokušala koristiti. Ono što sam primijetila nakon već nekoliko dana korištenja je kako mi je koža nekako zategnutija i blistavija, a uz sve to nije bila masnija, što me dodatno oduševilo.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Eucerin Anti-Pigment linija ima nekoliko itekako zanimljivih sastojaka, a jedan od njih svakako je thiamidol, koji djeluje na pojavu hiperpigmentacije smanjenjem proizvodnje melanina. I doista mogu zaključiti kako je riječ o sastojku koji se uspješno obračunao s mojom "prijateljicom" mrljom jer nakon dva tjedna korištenja je gotovo nevidljiva. Nastavit ću koristiti sva tri proizvoda i dalje i gotovo sam sigurna kako će ona u potpunosti nestati, što me neizmjerno veseli. Osim thiamidola, cijela linija ima glicerin i hijaluronsku kiselinu, što je dodatno odgovaralo mojoj koži. Po zimi mi koža zbog čestih promjena u temperaturama znala biti pomalo suha, čak i perutava. No, sada to definitivno nije bio slučaj. Glicerin je sastojak koji služi za zaštitu od vanjskih utjecaja i očuvanje lijepog i zdravog izgleda kože te pomaže nadoknaditi izgubljenu vlagu kože. I uspio je u tome, baš kao i hijaluronska kiselina. S obzirom na to da sam odavno prešla u četrdesete primijetila sam kako je moja koža s godinama sve suša bez obzira na to što se trudim piti čim više vode. Poznato mi je kako se s godinama proizvodnja hijaluronske kiseline smanjuje, pa ju je potrebno nadoknaditi. Hijaluronska kiselina je kako ističu stručnjaci snažan humektant, što znači da djeluje poput magneta, privlačeći vodu na kožu. Održavanje optimalne hidratacije ključno je za zdravu kožu jer bez prave količine vode koža se isušuje te se gubi sjaj i čvrstina, što je očito i kod mene bio slučaj. No, redovitom upotrebom Anti-Pigment linije, čini mi se, kako sam se uspješno uhvatila u koštac i s tim problemom. Jer definitivno je da mi je koža izgleda puno ljepše i hidrirano te nema više zatezanja koje sam znala osjetiti. Hoće li ova kombinacija uspješno djelovati i na moje bore, pokazat će vrijeme jer sam svjesna da je to proces koji se ne može riješiti u samo dva tjedna.

image

Lijevo je fotografija prije korištenja seruma, a desno nakon dva tjedna korištenja seruma hiperpigmentacijska mrlja na obrazu se smanjila

PRIVATNA ARHIVA/ NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Zaključak mog dvotjednog testiranja ove linije je itekako pozitivan. Svi proizvodi su me oduševili. Dnevna krema je moj favorit jer ima i SPF faktor pa zbog toga više nisam koristila dodatnu kremu što je za mene dodatni plus, ali i za kućni budžet. Koža mi je vidljivo ljepša i sjajnija i bez mrlja. Cijelu liniju ću definitivno nastaviti koristiti, i zapravo jedva čekam ljeto jer vjerujem da ću moći uživati i na suncu bez da brinem hoće li mrlja dodatno potamniti. Anti-Pigment linija je definitivno opravdala moja očekivanja i postala dio moje beauty rutine.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Eucerin

Linker
27. travanj 2024 11:43