Kim Kardashian počela je promovirati nezdravu mršavost

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Pratitelji negoduju

Nakon Ane Taylor-Joy i Kim Kardashian našla se na meti brojnih kritika zbog opasnog trenda

Javnost je neugodno iznenađena fotografijama koje su osnivačica brenda Skims i zvijezda miniserije Daming Gambit objavile na svojim društvenim mrežama jer, kako se čini, promoviraju nezdravu mršavost i nerealne ideale koje bi mogli naštetiti mladim djevojkama.

Javnost je neugodno iznenađena fotografijama koje su osnivačica brenda Skims i zvijezda miniserije Daming Gambit objavile na svojim društvenim mrežama jer, kako se čini, promoviraju nezdravu mršavost i nerealne ideale koje bi mogli naštetiti mladim djevojkama.

Čini se kako su korzeti koji preoblikuju žensko tijelo ponovno u modi, barem ako je suditi prema slavnim damama. Naime, nedugo nakon što je glumica Anya Taylor-Joy na Instagramu objavila fotografiju u stezniku luksuzne francuske modne kuće Maison Margiela koji "preoblikuje" žensko tijelo tako da ističe doista nerealan struk, osnivačica brenda Skims Kim Kardashian "uskočila" je u korzet modne kuće Mugler kojim je istaknula vitak struk, naglasila obline i duboki dekolte. Objava iz Pariza u samo nekoliko dana prikupila je više od dva milijuna lajkova, ali i mnoštvo komentara među kojima su se najviše isticale kritike.

"Bravo, hajdemo odaslati još više nerealističnih standarda i očekivanja za žene", "Izgleda kao da joj nedostaju rebra", "Ona treba ozbiljnu pomoć ako misli da u ovom izdanju izgleda dobro", "Svi shvaćamo moć influencera, marketinga i zarade objavom ovakvih fotografija, no kao osobu koja također ima kćeri, treba ju pitati je li to doista nešto u što želi da se ugledaju", samo su neki od oštrih komentara ispod objave.

Iako smo Kim navikli gledati s teškom šminkom, ovog puta pažnju je privukla i minimalnom količinom šminke, a neki od pratitelja zbog toga su je usporedili s Biancom Censori, suprugom njezinog bivšeg supruga Kanyea Westa. Ipak, više je usporedbi dobila s glumicom Anom Taylor-Joy koja je samo nekoliko dana ranije za njujoršku premijeru nastavka "Dine" odjenula također korzet i krinolinu Maison Margiele. I ispod njezine objave tada su se našli brojni komentari koji su kritizirali glumičino izdanje.

"Upravo zbog ovakvih objava planiram deaktivirati Instagram", "Jesi li svjesna koliko su korzeti štetni za zdravlje žena i da ih zbog toga ne bi trebala promovirati?", "Doista me uzrujala ova fotografija. Zašto?", samo su neki od komentara na račun zvijezde filma "Damin gambit"

Obje zvijezde, holivudska glumica i moćna poslovna žena, čije je bogatstvo ove godine procijenjeno na 1,7 milijardi dolara, promoviraju gotovo pa nezdravu mršavost. Poruka koju šalju mladim djevojkama mogla bi se protumačiti negativno jer bi ih mogla potaknuti na drastične i po zdravlje opasne korake. Korzetu kao odjevnom predmetu, stoga bi trebalo pristupiti oprezno jer je moda moćno oruđe koje prenosi bitne poruke, ali može postati i nezgodno "oružje".

image

Glumica Anya Taylor-Joy u kreaciji Maison Margiele

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK
Linker
28. travanj 2024 04:27