Ugodni rituali

Maske za lice: Razveselite kožu višom razinom njege

Hidratacija ili eksfolijacija? Bez obzira što u ovom trenutku najviše treba vašoj koži, vjerujemo da ćete u bogatoj ponudi maski za lice pronaći onu koja odgovara vašim potrebama.

Redovno čišćenje, hidratacija i zaštita od sunčevih zraka tri su temeljna koraka u njezi kože bez kojih ne bi trebao proći nijedan dan. Tu osnovnu njegu možemo nadograditi i obogatiti različitim proizvodima, primjerice, maskama za lice. One mogu imati različite učinke – hidratizirati, zatezati, čistiti, raditi piling, osvježavati... - jednostavne su i ugodne za upotrebu, a već i sama njihova primjena može biti poseban ritual koji pruža ugodu. Ponuda maski za lice doista je bogata, a iz tog smo obilja izdvojili nekoliko hidratantnih maski te nekoliko onih za eksfolijaciju.

Dodatna doza hidratacije

Hidro CICA maska za lice nov je Olivalov proizvod iz linije Olival Professional. Neutralna je i vrlo hidratantna, vlaži i umiruje kožu te potiče njezino obnavljanje. Namijenjena je svim tipovima kože, a posebno se preporučuje osjetljivoj jer riječ je o istinskoj hidratacijskoj bombi. Dobrodošla je i za dodatnu hidrataciju kod korištenja kiselina i retinoida. Dugoročnom primjenom Hidro CICA maska pomaže jačanju otpornosti kože, odnosno njene barijere, što je preduvjet za korištenje aktivnih sastojaka. Može se koristiti na više načina – za 15-minutno „resetiranje” kože, kao tretman preko noći, a može i zamijeniti kremu, nakon seruma ili samostalno, nekoliko puta tjedno.

image

Olivalova Hidro CICA maska za lice neutralna je i intenzivno hidrira; 13,90 eura

OLIVAL

Garnier Skin Naturals Hydra Bomb Sakura Sheet Mask intenzivna je hidratantna maska u maramici koja kožu okrepljuje i daje joj zdravu blistavost. Snažno rehidrira kožu i smanjuje pojavu sitnih linija te osvježava umornu i beživotnu kožu. Obogaćena je prirodnim ekstraktima i biljnim serumima nara, lavande, zelenog čaja, trešnjinog cvijeta, kamilice, a sadrži i hijaluronsku kiselinu. Jednostavno se stavlja na lice na kojem se drži 15 minuta.

image

Garnier Skin Naturals Hydra Bomb Sakura Sheet Mask; cijena oko 2,50 eura

GARNIER

Shiseido Waso Yuzu-C hidratantna je noćna maska za lice koja podiže razinu vlage i vraća sjaj koži tijekom sna. Lagane je gelaste teksture te se lako upija u kožu. Kontinuirano djeluje i vlaži kožu čak osam sati. Popravlja i jača barijeru kože te joj pomaže zadržati vlagu i održati idealnu razinu vlažnosti. Koža dobiva odmoran i svjež izgled i sjaj. Ova se maska koristi kao posljednji korak u noćnoj njezi kože, neposredno prije spavanja. Za jednu upotrebu dovoljna je količina veličine badema. Nanosi se na lice i nježno utrlja te se ostavi djelovati preko noći. Preporučuje se upotreba dva puta tjedno.

image

Shiseido Waso Yuzu-C hidratantna noćna maska; 50 ml oko 37 eura

SHISEIDO

Nježna eksfolijacija

Enzimska maska za lice iz linije Olival Professional pruža nježnu eksfolijaciju i vraća glatkoću, sjaj i mekoću koži te je blaža alternativa mehaničkim pilinzima ili kiselinama. Proizvedena je na bazi voćnih enzima te sadrži papain i bromelain, prirodne enzime iz papaje i ananasa koji pomažu ukloniti odumrle stanice kože. Pogodna je za gotovo sve tipove kože, uključujući i osjetljiviju, jer nježno otapa odumrle stanice. Može se koristiti do nekoliko puta tjedno.

image

Olivalova Enzimska maska pruža nježnu eksfolijaciju; 13,90 eura

OLIVAL

Nuxe Insta-Masque Exfoliating + Unifying maska za lice ima teksturu gela koja pri nanošenju na kožu prelazi u uljnu teksturu. Među aktivnim sastojcima su ružina vodica i ulje makadamije koji pomažu koži da postane blistava i elastična te istodobno jačaju zaštitnu barijeru i pružaju koži optimalnu vlagu. Za pročišćavanje tena i uklanjanje odumrlih stanica kože zadužene su mikročestice dobivene od silicija. Maska se nanosi na lice u tankom sloju te se nakon 15 minuta ispire.

image

Nuxe Insta-Masque Exfoliating + Unifying na koži dobiva uljnu teksturu; 50 ml oko 19 eura

NUXE

Filorga Scrub & Mask Reoxygenating Exfoliating Mask proizvod je dva-u-jedan koji čisti i obnavlja kožu. Mehanički piling postiže se pomoću perlitnih (vrsta kamena) čestica, dok enzimi oponašaju prirodan proces pilinga kože. Proizvod sadrži patent NCTF koja ubrzava regeneraciju stanica i oslobađa mjehuriće mikrokisika koji pročišćavaju kožu. Koža postaje glatka, blistava, ten je ujednačen, a pore se sužavaju. Proizvod je namijenjen svim tipovima kože, nanosi se na očišćenu kožu, ali ne na područje oko očiju. Treba ga blago umasirati kružnim pokretima i ostaviti da djeluje deset minuta. Nakon toga se ispire mlakom vodom.

image

Filorga Scrub & Mask Reoxygenating Exfoliating Mask radi piling i obnavlja kožu; 55 ml oko 40 eura

FILORGA
Linker
23. travanj 2024 11:38