beauty inspiracija

Maraya nam je otkrila koje parfeme voli, kako njeguje kosu i da su joj nokti fetiš

Zagrebačka kantautorica i predstavnica pop/dance/trap zvuka nove generacije, koja je nedavno objavila EP "Enigma", otkriva kako frizuru, make-up i odjeću usklađuje sa svojom glazbom i stihovima.

Devedesetsedmogodišnja zagrebačka glazbenica umjetničkog imena Maraya - koje je izvela iz svog imena Angela Marjanović - ljeto je obilježila pop r‘n‘b trap hitom "Panamera", a nedavno je objavila album s četiri singla te snimila videospot za pjesmu "Kao lav", kojom zahvaljuje majci na podršci, poručujući svima da nikad ne odustanu od borbe za svoje snove. A njeni snovi su nemirni, jer sanja danju - s obzirom na to da noću obično radi - pa joj je plan za nadolazeću godinu uspostaviti normalan ritam spavanja.

image

Nedavno je objavila album s četiri singla te snimila videospot za pjesmu "Kao lav"

MARINA TUNJIĆ

Zadovoljna izgledom

- Izgled je na moje samopouzdanje utjecao kad sam bila u pubertetu, no odavno sam naučila kako biti dignute glave i nasmiješena i kad nisam u najboljoj formi. A formu održavam tako da se bavim fizičkim aktivnostima, da vodim računa o tome kako se hranim, s kim se družim, u kakvoj sam okolini, kome dajem svoje vrijeme, čime se bavim... Ipak, promišljam svoj izgled i često ga mijenjam - uglavnom za snimanje spotova. Za svaki spot imam drugu frizuru, make-up i odjevni styling - kako bi i moj vanjski izgled bio usklađen s glazbom i stihovima. No, uvijek sam u skladu s pop, r‘n‘b i trap glazbenim žanrom koji stvaram - eklektika, puno boja, neobične frizure i upečatljiv make-up.

San, relaksacija i rekreacija

- Nedostatak sna vidi se "iz aviona". Kao glazbenica, često znam zamijeniti dan za noć. Noću radim, danju chillam i upravo na tom rasporedu spavanja moram poraditi - nije važno samo koliko sati spavate, nego i u koje doba dana. No, unatoč tome, rijetko kada imam problema s podočnjacima. Opuštam se, fizički i psihički, na dobroj masaži - a osobito mi odgovaraju thai i fun fact. Da se ne bavim muzikom, vjerujem da bih, koliko volim taj svijet wellnessa i relaksacije, krenula u tom smjeru. Rekreiram se uvijek na otvorenom: sjednem na bicikl i pedalirajući obiđem grad barem tri, četiri puta tjedno. Ljeti plivam po nekoliko sati dnevno, jer to je moja strast još od djetinjstva, kad sam trenirala plivanje.

image

Formu održava fizičkim aktivnostima

MARINA TUNJIĆ

Čista koža

- Nikada nisam imala problema s licem, čak ni u pubertetu. Dijelom je za to zaslužna genetika, a dijelom predana njega: ujutro nakon umivanja nanosim hidratantu kremu CeraVe, kao i kremu oko očiju, koje sadrže i zaštitni faktor, a navečer je moj najvažniji ritual čišćenje. Prvo se umijem vodom, potom gelom za čišćenje pa na još vlažno lice nanesem tonik, a nekoliko minuta kasnije ulje. Taj ritual izmjenjujem s onim kad nakon gela stavim bogatu noćnu kremu i kremu oko očiju. Obavezno jednom tjedno, nekad i dvaput, koristim hidratantnu masku za lice. A jednom mjesečno idem kozmetičarki na klasično čišćenje.

Scenska i dnevna šminka

- Uvijek se sjetim savjeta mog prijatelja, vizažista Marka Jerčića, koji mi je rekao da noć prije snimanja obavezno napravim piling lica - jer će na tako očišćenoj koži i šminka biti postojanija. Nisam baš ekspertica za šminkanje, niti volim jaku dnevnu šminku. Usnice su mi prirodno lijepe i pune, iste kao i mojoj majci i bratu, pa mi je dovoljna MAC olovka za usnice u bež ili smećkastoj nijansi, koju kombiniram s Dior Lip Glow Oil sjajilom, a lice matiram puderom u prahu da pokrijem eventualni sjaj kože na licu. Ako mi maskara nije dovoljna, uz sebe uvijek imam umjetne trepavice Kenzie Laurent Lashes.

image

Kaže da nikada nije imala problema s licem, čak ni u pubertetu

MARINA TUNJIĆ

Nokti su fetiš

- Još od srednje škole redovito odlazim na manikuru i na pedikuru, jer su mi uređeni nokti vrhunac ženstvenosti, a imam fetiš na boje i trendove. Jednom mjesečno sam u salonu Rich Nail, gdje mi rade trajni lak; gel stavljam iznimno rijetko, samo kad mi treba iznadprosječna dužina noktiju za neki spot ili fotografiranje.

Prirodne kovrče

- Kosa mi je gusta, velikog volumena, s prirodno definiranim kovrčama, i nikad se ne masti. Danas su mi kovrče zaštitni znak, no kao klinka sam ih često "peglala" kako bih se uklopila u masu. Kosu njegujem doma, a svaka tri mjeseca odem frizeru ošišati vrhove i osvježiti boju. Moja je prirodna boja svijetla, poput karamele, no već godinama stavljam tamni preljev. Regenerator ili maska za kosu, krema za definiranje kovrča i ulje za kosu brenda Moroccan Oil proizvodi su bez kojih ne mogu.

image

Ima prirodne kovrče

MARINA TUNJIĆ

Miris zrelosti

- Oduvijek volim parfeme koji mirišu na neku zrelost, a moja su tri favorita Dior Poison, Dior Hypnotic i Gabriela Sabatini. Uklapaju se u gotovo svaku prigodu, a kako ne volim da se osobe oko mene guše u mirisu, nanosim ih u malim količinama. U izboru parfema, kao i općenito u kozmetici, uzor mi je majka.

Uklanjanje tetovaže

- Za estetske zahvate sam premlada, a jedino sam obavila lasersko uklanjanje tetovaža s prstiju, koje sam napravila kao naivna 18-godišnjakinja. Ni danas ne znam zašto. Pretpostavljam da ću jednog dana otići na estetsku operaciju grudi, koje su dosta bujne pa ne znam u kakvom će stanju biti nakon porođaja - kad za to dođe vrijeme. I možda, kad malo ostarim, ako bude trebalo, sredit ću kapke i botoksom ukloniti neku baš ružnu boru.

A pjevačica nam je podijelila koje beauty proizvode voli koristiti.

image

1. Kad joj maskara nije dovoljna, stavi umjetne trepavice brenda Kenzie Laurent; 2. Biotin je koristan za zdravlje kože i kose; 3. i 4. Čišćenje i hidratacija najvažniji su koraci u njezi lica, a Maraya koristi CeraVe; 5. Umjesto ruža koristi olovku - kojom samo blago naglasi liniju usana; 6. Svoje prirodne kovrče voli definirati uljem za kosu brenda Moroccan Oil

PRESS
Linker
12. travanj 2024 20:21