Unsplash
beauty rutina

Za svaki tip kože: Maske za lice koje će vam pružiti potrebnu njegu

Dio svake beauty rutine bi trebala biti i maska za lice, a na današnjem tržištu svatko može pronaći pravi proizvod koji će odgovarati tipu kože.

Barem jednom tjedno svojoj koži priuštite relaksaciju i pravu njegu, a to je najlakše postići maskama za lice, osobito sada nakon hladnih dana kada je koži potrebna dodatna njega, čišćenje od toksina i hidratizacija. Od plahtica koje pripadaju u korejsku njegu lica pa do maski od gline i pilinga, izbor koji se nudi u ponudi beauty brendova je zaista širok. Više nije uvrijeđeno mišljenje da za dobru masku treba izdvojiti puno novca, danas će drogerijske marke učiniti svoje i koži pružiti sve ono što joj je potrebno kako bi izgledala i bila zdrava, odmorna i svježa.

Ovisno o vrsti kože lica odaberite i masku. Bitno je da je nanosite na očišćeno lice, prije spavanja ili ujutro prije nanošenja make-upa. Maske od gline pokazale su se najboljima za zatvorene pore jer će svojim aktivnim sastojcima izvući prljavštinu i toksine, suzit će pore i smanjiti lučenje sebuma. Kako izvlače suvišnu masnoću, pogodne su za masni tip kože, a odgovaraju i mješovitom tipu. Masnom tipu kože i licu sklonom aknama odgovarat će zelena glina koja ima protuupalno i umirujuće djelovanje, dok je ona bijela namijenjena koži koja je osjetljivija i suha.

Slično će s porama napraviti i peel-off maske, one koje odlijepite s kože nakon što se posuše, a s njima odlaze i miteseri i toksini nakupljeni u porama. Ipak, peel-off maske se ne preporučuju ako imate suhu i osjetljivu kožu. Pripazite i pri nanošenju kako ne biste zahvatili dlačice jer skidanje u tom slučaju može biti bolno iskustvo.

Maske koje možete koristiti uvijek i koje su namijenjene svakoj vrsti kože su sheet maske, odnosno plahtice koje u svojim vlaknima od papira ili pamuka sadrže aktivne sastojke od hijalurona do vitamina koji pogoduju koži, djeluju kao anti-age proizvod, a odlični su i za hidratizaciju lica. Na koži se ostavlja desetak minuta (ovisno o proizvođaču, upute pronađite na pakiranju) nakon čega višak proizvoda umasirate u lice i vrat, bez umivanja, a beauty rutinu završite hidratantnom kremom. Osjetljiva i suha koža posebno vole ove maske koje će joj podariti zdravi sjaj. Neke od najboljih maski za lice koje se trenutno nalaze na tržištu izdvojili smo u nastavku.

DM
L'Oreal maska od gline, 59,90 kn

DM
Garnier, 14,69 kn

DM
Nivea Urban Detox Maska, 54,90 kn

Lush
Lush svježa maska za čisto i smireno lice, 73 kn

Lush
Lush svježa maska za lice od paprene metvice, 73 kn

Nelly.com
Peel-off maska za lice, Formula 10.0.6, 9.95 £

Nelly.com
Formula 10.0.6, 9.95 £

Kiehls
Kiehls,

Linker
20. travanj 2024 06:38