Matej Dokić
za zdravi sjaj

Tretman kojem vjeruju i zvijezde: Kako postići wow efekt na licu

U ovo doba godine, više nego ikad, želimo ‘glow’ efekt na licu! Osim kozmetikom koja skida sivilo s kože i u nju unosi revitalizirajuće tvari, zdravi sjaj postiže se intraoralnom masažom - koja dubinski potiče prokrvljenost, ali i fino oblikuje jagodice.

Internetska platforma Lyst, koja prati potrošačke trendove u svijetu, proglasila je Meghan, vojvotkinju od Sussexa (38), najutjecajnijom modnom ikonom 2019. Fenomen Meghan sveprisutan je i u industriji ljepote - supruga princa Harryja postala je uzor zdravog, blistavog, takozvanog glow izgleda, pa rado ističe da joj je njega važnija od šminke. Potvrđuje to i njezina kozmetičarka Nichola Joss, koja objašnjava da je za princezin svjež, besprijekoran ten - osim zdrave prehrane i joge - zaslužan poseban način razgibavanja lica. Vježbe za lice sve su popularnije kako raste potražnja za prirodnim metodama održavanja mladolikosti. Ukupno je 57 mišića na licu i vratu, a njihovim “treningom” koža dobiva čvrstu podlogu i postaje punija. Sve je više trenera koji podučavaju kako samostalno izvoditi vježbe za lice raznim tehnikama “povlačenja” i “pogurivanja” kože i potkožnog tkiva, a u salonima ljepote nude se još sveobuhvatniji tretmani.

Najnoviji je hit ručna masaža lica koja se naziva intraoralnom (ili bukalna), jer se lice masira ne samo s vanjske nego i unutarnje strane, kroz usnu šupljinu (pritom terapeut ima sterilne rukavice). Na taj način dubinski se potiče prokrvljenost i stimuliraju mišići, uslijed čega potkožje i koža bivaju zategnutiji i gipkiji pa se smanjuju bore, podočnjaci i podbuhlost. Ova masaža poznata je i kao bukalna (obrazna) jer fino oblikuje jagodice, a obrazima daje jedrinu i “otvara” izraz lica.

UKUPNO JE 57 MIŠIĆA NA LICU I VRATU, A NJIHOVIM RAZGIBAVANJEM KOŽA DOBIVA ČVRSTU PODLOGU I POSTAJE PUNIJA

Upravo zahvaljujući Meghan, ova je metoda na velika vrata ušla u svijet ljepote. Dok se još nije znalo da je to princezin trik za blistavost, samo se šuškalo da intraoralnom “skulpturiranju” pribjegavaju mnoge zvijezde uoči izlaska na crveni tepih. Sada se pak naveliko govori da su ljubiteljice bukalne masaže glumice Margot Robbie (29), Cate Blanchett (50), Keira Knightley (34), Julia Roberts (52) i Priyanka Chopra (37), pjevačica Alicia Keys (38) i manekenka Kate Moss (45).

ZURICH, SWITZERLAND - OCTOBER 05:   (EDITORS NOTE: Image has been converted to black and white.)  Cate Blanchett attends the
Getty Images for ZFF
Cate Blanchett

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - NOVEMBER 02: Margot Robbie at the
WireImage
Margot Robbie

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 02: Rosie Hungtington Whiteley during the VIP dinner at The Fashion Awards 2019 held at Royal Albert Hall on December 02, 2019 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/BFC/Getty Images)
Getty Images
Rosie Hungtington Whiteley

Vodeći svjetski stručnjak za intraoralne tretmane poznati je izraelski “majstor za lice” Yakov Gershkovich koji svoju tehniku Sculptural Face Lifting podučava diljem svijeta. Njegovu školu završile su terapeutkinje iz zagrebačke “ambasade ljepote” Biologique Recherche - Ambassade de la Beauté, u kojoj se prestižna francuska kozmetika kombinira s drugim vrhunskim neinvazivnim metodama uljepšavanja, poput Sculptural Face Liftinga.

Terapeutkinje u zagrebačkoj ‘ambasadi ljepote’, Biologique Recherche - ambassade de la Beauté, izvode masažu u sterilnim uvjetima, a kako dobro poznaju ‘strukturu’ lica, njihovi su pokreti ugodni i energizirajući.

Jednosatna intraoralna masaža tehnikom Sculptural Face Lifting stoji 470 kn, a u masažu od sat i pol (670 kn) uključena je i revitalizirajuća maska prilagođena tipu kože.

Time se postiže sinergijski učinak: kozmetika je učinkovitija zahvaljujući intraoralnoj masaži, i obrnuto - masaža još bolje djeluje zahvaljujući njegujućim preparatima. Navodno je i pop diva Jennifer Lopez (50), najpoznatija predstavnica “glow” izgleda i velika zagovornica neinvazivnih tretmana, pridodala intraoralnu masažu svom zahtjevnom - i, očito, vrlo učinkovitom - režimu njege, prehrane i vježbanja.

U “glow” trendu važno mjesto ima kozmetika, osobito visokokoncentrirani proizvodi poput seruma i maski koji obećavaju “blic” učinak. Jennifer je to duhovito pokazala u promidžbenom spotu za Facebookov TV Portal, koji je snimila zajedno s prijateljicom, reality zvijezdom Kim Kardashian (39) i svojim zaručnikom, bejzbolašem Alexom Rodriguezom (44). Spot prikazuje njihovo jutarnje čavrljanje putem videolinka, dok su još u pidžamama, s kozmetičkim maskama na licu.

I supermodeli s “glow” tenom uzdaju se u maske - Irina Shayk (33) najviše voli one obogaćene zlatom, a Rosie Huntington-Whiteley (32) koristi noćnu masku s laganim učinkom samotamnjenja, da bi joj se koža doimala blago osunčanom. Emily Ratajkowski (28) pak tvrdi da joj lice blista zahvaljujući kremama s retinolom. Za glow učinak preporučuju se i popularni roleri - masažeri od plemenitih kristala poput žada i ružičastog kvarca, koji su poznati po harmonizirajućem djelovanju na organizam, pa tako i na kožu.

Kozmetici je odlična nadopuna i takozvani skintech - mini uređaji za čišćenje i masažu lica, mikrodermoabraziju te elektrostimulaciju tkiva, čime se potiče njegovo obnavljanje i učvršćivanje. Velika je ljubiteljica takvih “gadgeta” već spomenuta glumica Margot Robbie, koja svoj ten “razbuđuje” uređajem s mikrostrujom što potiče stvaranje kolagena i elastina.

Linker
18. travanj 2024 04:59