Zavoljet ćete ga i vi

'Suze morske sirene' novi je beauty trend koji obožavaju trendseterice, evo kako ga postići

Jesenska kiša i sivilo može nam narušiti dobro raspoloženje, ali i ne mora ako se već u jutarnjim satima potrudimo promijeniti nešto u vezi toga, pa makar samo uz dašak make-upa. Jedan od rastućih beauty trendova koji se već ukorijenio među trendsetericama zove se 'suze morske sirene' i vrlo ga je lako isfurati.

Jedan od simbola jeseni u beauty svijetu jesu tamne boje sjenila i ruževa koje smo ponovno gurnuli u opticaj nakon jarkih kolorita koji su nas uveseljavali tijekom toplih ljetnih mjeseci. No, zašto bi upečatljive, žive boje bile rezervirane samo za ljetnu sezonu kada ih lako možemo uklopiti u jesenski đir s kariranim kaputima, gležnjačama i toplim puloverima?

Trend koji već neko vrijeme obožavaju trendseterice, a odlično razbija dosadne kišne, jesenske dane, jesu "suze morske sirene". Radi se o sjenilima vibrantnih boja koja se nose u unutarnjem kutu oka na pomalo nemaran način ili se njime obrubljuju unutarnji rubovi kapaka kako bi se postigao sanjivi, bajkoviti look, baš poput morske sirene.Ovakvih lookova ne nedostaje na Instagramu, a isfurale su ga i neke poznate dame poput Khloe Kardashian i Kylie Jenner.

Iskopirati ovaj look prilično je jednostavno - važno je samo odabrati boju sjenila koja će najbolje istaknuti vašu boju očiju ili je uskladiti s outfitom. Jarke boje sjenila obično nisu toliko pigmentirane pa je za početak važno napraviti bazu na kapku kako bi ih dodatno istaknula. Baza može biti korektor i puder u prahu ili pak primer za sjenila na koji će se sjenilo najbolje "zalijepiti". Nakon što ste pripremili kapak, na unutarnji dio oka stavite malo sjenila i lagano ga izblendajte. Na kraju dodajte samo maskaru, a ako želite dublji pogled, povucite tanku crtu crnim tušem.

Pri nanošenju sjenila možete se poslužiti prstima, ali najbolje ćete ga nanijeti malim, zaobljenim kistom s ravnim dlačicama. Ako pak sjenilo želite nanijeti samo na rubove oka, koristite ravno rezani kist, poznat i kao "smudge brush" ili mali kist s kosim dlačicama.

Pronašli smo neke palete s upečatljivim nijansama pomoću kojih možete postići ovaj jednostavan, a efektna look.

NYX Professional Makeup, Pink Panda
NYX Professional Makeup Ultimate Shadow paleta, 134,99 kuna

Huda Beauty
Huda Beauty Coral Obsessions paleta, 170,10 kuna

ColourPop
ColourPop Yes, please! paleta, 75,60 kuna

Linker
24. travanj 2024 11:15