Povratak prirodnom

‘Skinimalizam‘ i joga za lice: Beauty trendovi koje Pinterest predviđa za 2021. godinu

Da su mat ruževi stvar prošlosti, čuli smo još u siječnju, a nedavno je mnoge iznenadila vijest da pune, paperjaste obrve napokon silaze s trona te predaju krunu onima kakve je početkom dvijetisućitih nosila Megan Fox. Što nam još donosi 2021. godina, kad je riječ o ljepoti i dotjerivanju, otkrivaju stručnjaci koji prate trendove na Pinterestu.

Jeste li se ikad zapitali kako će izgledati 2021. ako ćemo ju većinom provoditi kod kuće? Svjetsko stanje snažno se odrazilo na svijet ljepote koji polako odbacuje glamur i postaje sve prirodniji, prilagodljiviji, ekonomičniji...

Na glasu je sjajan, održavan ten bez pretjeranih akcenta, a jedna drevna vještina mogla bi se ušuljati u našu jutarnju i večernju rutinu i potpuno zamijeniti skupe preparate. Barem tako kaže Pinterest koji je izbacio listu trendova koje predviđa za 2021. godinu.

Joga za lice

Starinski načini održavanja elastičnosti kože ponovno postaju moderni, a osim što su efikasni, velika je prednost što su besplatni. Ipak za jogu lica potrebno je uložiti trud i biti dosljedan te ponavljati vježbe svaki dan, baš kao da se radi o mišićima tijela. Na Pinterestu su sve traženiji foto i video tutorijali, koji objašnjavaju kako vježbama za lice pomladiti svoj izgled. Vrijedi probati!

Skinimalizam

Ovaj novi izraz u svijetu ljepote označava make up koji je toliko jednostavan i decentan da izgleda kao da ga uopće nemamo. Ipak, nije riječ o "no make up" looku na koji smo navikli, jer je važno uz pomoć highlightera ili baze s česticama koje odbijaju svjetlost, koži pružiti zdrav sjaj, a ne matiran izgled. Gotovo neprimjetne nijanse sjenila, rumenilo koje tek ovlaš ističe konture, sjajilo na usnama i tračak maskare dovoljni su za "skinimalizam" kojem se imitira zdrav, mladenački izgled kože čak i kad pravo stanje nije takvo.

Sjaj, sjaj, i još više sjaja

Trend "skinimalizma" za sobom će povući i veliku potražnju za proizvodima koji će osigurati blistavost tena. Žene koje luduju za beauty trendovima proizvodima za postizanje sjaja daju prednost i pred dosad omiljenim puderom pa traže highlightere, svjetlucave pudere u prahu, baze iluminatore i glossy sjajila koja su odobrili beauty stručnjaci i slavni influenceri. Ipak, "staklenkast" sjaj ne treba zamijeniti sa šljokicama koje nisu tako popularne.

Kozmetički proizvodi koje je moguće izraditi kod kuće

Pandemija je napravila svoje i ostavila nevjerojatan trag i na svijetu kozmetičke industrije. Ljudi se sve više okreću sebi i prirodi, a s obzirom na novonastalu financijsku situaciju mnogih, želju za luksuznim proizvodima u blještavim pakiranjima zamijenilo je pitanje - kako kvalitetnu kozmetiku za njegu lica, kose i tijela napraviti kod kuće, bez probijanja budžeta. Maske za lice i kosu, home made kremice i kupke bit će veliki hit 2021. godine, predviđaju beauty prognostičari.

Poruka iz svijeta kozmetike - opustite se, njegujte prirodnim proizvodima, i zavolite ono što jeste.

Linker
16. travanj 2024 14:42