Getty Images/iStockphoto
Korisno, a lako

Prva pomoć za kućnu njegu lica: U samo tri koraka do njegovanog i mladolikog odraza u ogledalu

S obzirom na trenutnu situaciju i preporučene mjere da ne izlazimo nepotrebno iz kuće kako bismo smanjili mogućnost zaraze od koronavirusa, spriječeni smo prepustiti se u ruke stručnjacima, pa smo upitali edukatore učilišta Arimed da nam preporuče recept za "prvu pomoć".

Već odavno znamo da beauty maske za lice možemo napraviti kod kuće koristeći sastojke koji se nalaze u našoj kuhinji, no jeste li ih ikada isprobali? Ne samo da je zabavno i jednostavno napraviti ih, već mogu pomoći u zaštiti od upala, rješavanju svih tih nakupljenih mrtvih stanica koje priječe kožu da diše, a mogu ublažiti i bore te zaštititi kožu od slobodnih radikala.

Ako koristite prave sastojke, vaša će koža izgledati svilenkasto, glatko, meko i mladoliko.

desire blonde female model in silk pajamas sitting on bed in white minimalistic bedroom
Getty Images/iStockphoto
Sad kad imamo vremena, zašto ga ne posvetiti sebi!?


PRVI KORAK

Odmah na početku, edukatori su nas upozorili da niti jedna maska neće imati maksimalni učinak ako prije svega ne napravimo dobar piling! A za to nam ne treba ništa više od sastojaka koje vjerojatno svi imamo kod kuće. Pomiješajte žlicu šećera i meda s nekoliko kapi maslinovog ulja. Dobivenu smjesu koristite kao i svaki drugi kupovni piling. Tako ćete uklonit mrtve stanice kože i omogućiti ulazak blagotvornih sastojaka dublje od površine kože.


DRUGI KORAK

"Nakon pilinga njegu lica nastavite s prirodnom maskom po vašem izboru. Med je čudotvoran proizvod, zato vam i za ovaj korak savjetujemo da isprobate masku napravljenu od jedne čajne žličice meda, malo cimeta i par kapi limuna. Ovisno o vrsti i gustoći meda, ovisit će i tekstura maske. Ako vam djeluje pregusto, slobodno dodajte par kapi maslinovog ulja kako biste ju lakše nanijeli." savjetovali su nam iz Arimeda.

cheerful lovely woman on bed in green silk pajamas sjow kiss gesture
Getty Images/iStockphoto
Pokažimo malo ljubavi prema sebi!

Ova maska je izvrsna za kožu s obzirom na to da je med jaki antioksidans koji dubinski hrani i pomlađuje kožu, a limun obiluje vitaminom C koji ima anti-aging učinak i ublažavanje crvenila. "Masku držite na licu 15 minuta do pola sata." preporuka je stručnjaka.


TREĆI KORAK

Kada ste nahranili kožu lica, njegu završite uz svoju uobičajenu hidratantnu kremu i serum uz masažu lica prikazane u sljedećem videu, a kojom postižete lifting efekt! Ne zaboravite da i mišiće lica treba vježbati.

Na kraju, naravno, uvijek odvojite vrijeme za malo opuštanja - na oči stavite obloge od kamilice ili svježeg krastavca i prepustite se... Izgledat ćete i osjećati se svježe i mlađe.


ČITAJTE I:

Linker
19. travanj 2024 01:29