MALA TAJNA PODLOGE

Proizvod koji odradi ‘pola zadaće‘, ali samo ako ga znate koristiti! Evo kako pravilno nanijeti primer

Iako se često koristi samo kao podloga za šminku, za nanošenje primera postoji nekoliko pravila koja će vam uštedjeti vrijeme i pomoći vam da zablistate u najboljem izdanju!

Tajna dugotrajnog i besprijekornog izgleda šminke često se krije u dobrom primeru, a osim kvalitete podloge, važan je način nanošenja i još nekoliko trikova koje svaki dobar make up nalaže.

Zlatno pravilo koje se ne preskače

Prije svega, pravilo koje nikako ne smijete preskočiti je da se primer nanosi na potpuno čistu kožu lica. Proizvod je potrebno istisnuti na dlan u veličini graška pa ga ravnomjerno nanijeti preko cijelog lica. Pritom vodite računa da prekrijete cijelu površinu, a nakon što koža upije primer, možete nastaviti sa šminkanjem.

image
Savršen proizvod za no make up look je upravi primer.
PEXELS

Čitajte i: Poput Belle Hadid! Jedna pravilna crna linija dijeli vas od efekta liftinga

Česta pogreška koju želite izbjeći

Prije nanošenja pudera na lice, većina žena na lice nanosi hidratantnu kremu, što je poželjno - ali ne i u kombinaciji s primerom. Ova dva proizvoda jednostavno se ne mogu pravilno izmiješati što na kraju rezultira neujednačenim i neprirodnim izgledom tena. Prvo pravilo u korištenju primera prema tome je da se koristi kao zamjena za hidratantnu kremu koja će lice pripremiti za nanošenje šminke.

Primer u ulozi highlightera

image
Primer se može koristiti kao highlighter.
PEXELS

Nakon nanošenja primera, koža je vidljivo blistava i svježa pa se ova lagana podloga može koristiti i za isticanje određenih dijelova lica.

Čitajte i: Doza dramatičnosti i glamura: Ova tri proizvoda stvorena su za jesenski make up look

Proizvod koji sam odradi "pola zadaće"

Iako se primarno koristi kao podloga, primer će vas uvelike riješiti i problema neujednačenog tena, crvenila kože i drugih estetskih problema, zbog čega vam često ni korektor neće biti potreban nakon nanošenja pudera. Osim toga, primer savršeno prekriva pore zbog čega ga brojne slavne dame koriste prije snimanja kako bi prekrile ove sitne nesavršenosti.

image
Primer kod šminkanja odradi pola posla.
PEXELS

Uz primer šminka traje dulje

Primer se koristi i u druge "beauty" svrhe pa tako nekima služi i kao savršena podloga na kapcima za klasičan smokey eye kojom ćete samim time osigurati i dugotrajnost. Primer mnogi koriste i za usne, trepavice, ali i za obrve - a sve u svrhu što duže svježine izgleda.

image
Primer šminku čini dugotrajnijom.
PEXELS

No make up - make up

Ovaj višenamjenski proizvod svoju će ulogu pronaći i u "no make up look-u" jer je idealan za prikrivanje manjih nedostataka i kao takav je savršena zamjena za puder koji za razliku od primera ostavlja dojam težine na licu.

Linker
03. travanj 2024 13:07