Vidljivo pomlađivanje

Prava tajna mladolikog izgleda Ive Majoli: Probala je razne tretmane, no vraća se samo jednom

Do 43. godine naša najtrofejnija tenisačica isprobala je razne high-tech metode pomlađivanja, no za Gloria magazin priznaje da joj ništa nije tako ‘podiglo’ lice kao ultrazvučni tretman koji potiče nastanak novog kolagena.

Najbolja hrvatska tenisačica svih vremena Iva Majoli (43) može se pohvaliti i trofejnim tenom. Kvalitetnu kožu je, kaže, naslijedila od roditelja, posebno od mame koja i u visokim godinama ima ten "kao beba".

- Doista imam sreće s kožom, kad se uzme u obzir da sam još od djetinjstva provodila puno vremena na suncu igrajući tenis. Zaštitna krema kratko traje dok si na terenu i znojiš se, nerijetko bih "izgorjela" premda sam to nastojala spriječiti. Ipak mi je koža sve nekako izdržala pa se nadam da će i dalje, to više što se sada pomnije njegujem - kaže Iva, čiji je ten zahvalan i utoliko što ga ne opterećuje šminkom.

image
- Ultherapy je bio tretman po mjeri za Ivu jer se odmah vidjelo značajno poboljšanje tonusa njenog lica - kaže dr. Mladen Duduković.
MATEJ DOKIć/CROPIX

- Moja četrnaestogodišnja kći Mia rekla mi je da sam jedina mama koja nema puder. Ako se i našminkam, to se svodi na malo rumenila, maskare i olovke za obrve. Najvažnija mi je njega, koja je također minimalistička: čišćenje i hidratacija ujutro i uvečer preparatima Biologique Recherche te jednom do dva puta tjedno hidratantna maska. Često je nanesem na lice i tijekom avionskog leta - otkriva bivša teniska šampionka koja je zbog posla često na putu: izbornica je hrvatske ženske teniske reprezentacije za Fed Cup, članica upravnog odbora Svjetske teniske federacije i voditeljica ženskog i muškog turnira u Sankt Peterburgu.


High tech metode

Na pitanje koji je njen trik za “razbuđivanje” tena u takvoj jurnjavi i stresnim situacijama, kaže - petominutno umivanje lica ledenom vodom. To joj je omiljen jutarnji i večernji ritual prije nanošenja kozmetike, no priznaje da radi dugoročnog održavanja jedrine tena prakticira high tech metode. Dosad je, kaže, iskušala razne tretmane - od hidrodermoabrazije, botoksa i pomlađivanja lica vlastitom krvnom plazmom - no posebno ju je oduševio najnoviji neinvazivni tretman Ultherapy u zagrebačkoj Poliklinici Duduković.

image
Visoko fokusirani ultrazvuk kojim se unosi energija u specifični mišićno-aponeurotski SMAS sloj lica, kao i u samu kožu, jače nego bilo koja neinvazivna metoda potiče proizvodnju kolagena.
MATEJ DOKIć/CROPIX

Ultherapy u svijetu slovi kao zlatni standard za nekirurški lifting i zatezanje kože. Riječ je o vodećoj ultrazvučnoj metodi poticanja nastanka novog kolagena u koži, uslijed čega se tijekom nekoliko mjeseci postiže maksimalan učinak pomlađivanja.

- Već neposredno nakon tretmana Ultherapy koža mi je postala sjajnija i zategnutija. Za to imam i dobru “podlogu” jer živim zdravo, bez cigareta i alkohola, a s puno tjelesne aktivnosti. Sve obavljam pješice i redovito vježbam. Osim tenisa bavim se i drugim sportovima, primjerice skijanjem i klizanjem. Nastojim dovoljno spavati, jesti što više povrća i voća te piti puno vode i biljnih čajeva - najdraži su mi oni od kurkume i đumbira, koji su odlični za imunitet. Kada je na prvome mjestu zdrav život, njegujući tretmani još su učinkovitiji i odlična su potpora prirodnom održavanju mladolikosti - zaključuje Iva Majoli.

- Ultherapy tretman bio je 'tretman po mjeri' za Ivu, jer je njime postignuto značajno poboljšanje u izgledu njena lica. Ulthera HIFU metodom, odnosno visoko fokusiranim ultrazvukom unesena je energija u specifični mišićno-aponeurotski SMAS sloj lica, kao i u samu kožu, kojom je jače nego bilo kojom dostupnom neinvazivnom metodom potaknuta proizvodnja kolagena. A to je vrlo važno, jer upravo kolagen kožu čini zategnutom i elastičnom što je, vidljivo je i na primjeru Ive Majoli, rezultiralo odličnim lifting efektom - istaknuo je dr. Mladen Duduković i dodao kako su tretmani poput PRP i plazme nedovoljni za zanačajno pomlađivanje ili lifting efekt.


Kozmetičko buđenje kolagena

Protein kolagen ključna je građevna tvar u ljudskome tijelu, uključujući kožu kojoj daje čvrstoću i jedrinu. Prirodna proizvodnja kolagena smanjuje se kako se životna dob povećava te se procjenjuje da do 45. godine imamo do 30 posto manje kolagena, a u menopauzi razina kolagena još više opada.

Stoga je jedna od osnovnih funkcija anti-age kozmetike poticanje obnove kolagena u koži. No, premda se riječ kolagen nalazi u nazivu mnogih njegujućih proizvoda, oni često ne sadrže sam kolagen nego “pomagače“ koji u koži pospješuju njegovu izgradnju.

Naime, niz istraživanja pokazao je da su molekule kolagena prevelike za prodiranje u kožu. Stoga kozmetička industrija najčešće koristi takozvane aktivatore sinteze kolagena koji izravno utječu na njegov nastanak u koži. To su, primjerice, vitamin C i hijaluronska kiselina, kao i retinol (vitamin A) i njegova biljna inačica bakuchiol te razni drugi biljni ekstrakti.

image
AFRODITA Q10 Boost krema s antioksidativnim djelovanjem, 89,99 kn.
AFRODITA
image
EISENBERG Firming Remodelling maska za trenutačan učinak liftinga, 555 kn.
EISENBERG
image
LANCÔME Advanced Genifique serum koji jača mikrobiom kože, 50 ml 853,49 kn.
LANCOME
image
SENSAI Dvofazni serum za intenzivnu obnovu kože, 1399 kn.
SENSAI
Linker
18. travanj 2024 17:33