NICO BUSTOS ZA LANCÔME
jedna od najljepših

Penélope Cruz otkriva svoje beauty tajne: Tri stvari zaslužne su za moj savršen ten

Jedna od najljepših glumica u Hollywoodu, koja je posljednje dvije glavne uloge odigrala uz supruga Javiera Bardema, otkriva što joj daje samopouzdanje da pred kamere stane bez trunka šminke te kako izgledaju njezine pripreme za glamurozna događanja

S 44 godine, Penélope Cruz izgleda bolje nego na početku karijere: uvijek je bila lijepa, dojmljivih crta lica, ali danas tu prirodnu ljepotu naglašava ono što dolazi iznutra i što se stječe iskustvom, životnom srećom i, naravno, uspjehom. Najpoznatija španjolska glumica današnjice za taj se uspjeh pošteno naradila: prvi put se pred kamerama pojavila sa 16 godina i snimala je po četiri filma godišnje - sve dok nije zasnovala obitelj. Film je, kako priznaje, njezina životna opsesija, ali obiteljski život joj je danas na prvome mjestu: ograničila je svoje poslovne aktivnosti na jedan film godišnje, nikad ne radi vikendom, a najdulji period koji je provela odvojena od sina Lea (8), kćeri Lune (5) i supruga Javiera Bardema (49) bila su - četiri dana.

HyperFocal: 0
NICO BUSTOS ZA LANCÔME

- Volimo biti zajedno - jednostavno kaže Penélope Cruz. Ona i Bardem, koji se poznaju od 1992. i snimanja filma “Šunka, šunka” (postali su par tek petnaestak godina poslije), i pred kamerama vole biti zajedno. U posljednje dvije godine snimili su čak dva filma - “Voleći Pabla”, u kojem on glumi narkobosa Pabla Escobara, a ona njegovu ljubavnicu Virginiju Vallejo, te dramu “Svi znaju sve” (Everybody Knows). U tom psihološkom trileru Penelope se pojavljuje bez trunka šminke – za što mnoge glumice ne bi imale hrabrosti. No Penélope, koja je već devet godina prisutna u industriji ljepote kao ambasadorica brenda Lancôme, ima dovoljno samopouzdanja da pred kamere stane s podočnjacima i svojim borama.

GODINAMA SU ME ZVALI ‘PATO’, ŠTO ZNAČI PATKA. KAO KLINKA SAM IMALA PATKASTO LICE, A MNOGI TO MISLE I DANAS

Jeste li tašti kad je riječ o vašem izgledu?

- U okruženju u kojem sam odrastala savršen izgled nije bio najvažnija stvar na svijetu. Tata je bio mehaničar, mama frizerka, ali žene u njezin salon nisu dolazile zbog savršenstva, nego po dozu veselja, koju bi im donijela nova frizura i druženje s drugim ženama. Ne bih rekla da sam tašta, ali moja profesija zahtijeva da izgledu, odnosno svojoj pojavnosti na raznim događajima, pridajem dosta pažnje.

Imate li neku posebnu rutinu njege?

- Važno mi je navečer i ponovno ujutro dobro očistiti kožu, jednom tjedno napraviti piling i obilno je hidratizirati. Kad ne radim, gotovo uopće se ne šminkam, a kad sam u privatno vrijeme našminkana, koristim samo maskaru, malo rumenila i Lancomeov L’Absolu ruž za usne. No više nego kozmetičkoj njezi posvećena sam prehrani. Pratim nutricionističke publikacije i pridržavam se Paleo dijete. Naime, s oboje djece imala sam trudnički dijabetes, što je predispozicija da mi se jednog dana razvije dijabetes tipa 2 – a to preveniram prehranom na bazi mesa i fizičkom aktivnošću. Treniram, naime, boks.

HyperFocal: 0
NICO BUSTOS ZA LANCÔME
Nisam tašta, ali moja profesija zahtijeva da izgledu pridajem dosta pažnje

Uvijek smo se pitali koliko holivudskoj zvijezdi treba vremena da se sredi za izlazak na crveni tepih?

- Bilo je situacija kad sam se sama uspjela urediti za 15 minuta - od tuširanja do geliranja kose i šminkanja. Međutim, najčešće ipak trebam dva sata za uljepšavanje, za šminkanje, frizuru i odijevanje, kad me uređuju profesionalci. To, naravno, ne vrijedi ako se spremam za dodjelu Oscara ili filmski festival u Cannesu – tada mi treba pola sata samo da uđem u haljinu.

Tko vas uređuje u takvim situacijama?

- Već dvadeset godina ista osoba - Pablo Iglesias. On i ja savršeno se slažemo po pitanju stila i ljepote, on moju kosu “poznaje u dušu” i zna kako me našminkati da zadržim prirodan izgled. Toliko sam opuštena kad sam u njegovim rukama da tih sat i pol obično meditiram, ili šaljem mailove, ili čitam...

HyperFocal: ; penelope cruz
NICO BUSTOS ZA LANCÔME
Za moju kosu i make-up već se 20 godina brine ista osoba

Jeste li se na premijerama obavezni pojaviti u oblaku Lancômeova mirisa La Nuit Tresor?

- Nisam, ali stavljam ga na sebe ne samo za takve događaje, nego i za “obične” večernje izlaske. Stavim ga i tijekom dana, kad na sebi imam traperice i običnu bijelu majicu.

Što obično čitate, koje knjige su vas se najviše dojmile?

- U svakoj fazi života neka druga. Kao tinejdžerica sam, primjerice, u jedno poslijepodne “progutala” Salingerova “Lovca u žitu” koji me se tako dojmio da se sjećam svakog detalja tog ljetnog dana. Jednako sam bila fascinirana čitajući “Sluškinje” Jeana Geneta i još se nadam da ću dobiti priliku igrati jednu od sestara.

Poznato je da ste poliglot: koliko jezika, zapravo, govorite?

- Osim materinjeg španjolskog, govorim engleski, talijanski i francuski. Nama glumcima ključan je talent za jezike jer da ga nemam, ne bih mogla snimiti neke filmove koji su bili od velike važnosti za moju karijeru. Trenutačno učim portugalski, obožavam njegovu melodioznost. I uvježbavam kubanski naglasak, što mi je poseban izazov zbog uloge u mojem sljedećem filmu, “Wasp Network”, u režiji Oliviera Assayasa.

HyperFocal: 0
NICO BUSTOS ZA LANCÔME

Kakvu glazbu slušate, koja pjesmu puštate da vas napuni energijom?

- U autu uvijek slušam pjesme svojeg brata Eduarda, on je odličan pjevač. A energetska glazbena bomba mi je Drakeov “Passionfruit”.

Kad trebate napraviti ručak na brzaka, kuhate...

- Špagete karbonaru.

Imate li nadimak?

- Moji su me godinama zvali “Pato”, što znači patka. Kao klinka sam imala patkasto lice, a mnogi mi to i danas kažu.

Najljepša uspomena iz djetinjstva?

- Imam ih puno... Na primjer, petak navečer, sjedim pred televizorom s bakom Modestom i gledamo kviz “Jedan, dva, tri”. Sjećam se i popodneva s roditeljima na bazenu, gdje sam učila plivati.

A najdraži grad?

- Madrid. Velik je i uzbudljiv, a opet ugodan za život.

Koje osobine volite kod svojeg muža?

- Njegovu odanost i smisao za humor.

U filmu sa suprugom Javierom Bardemom

Linker
19. travanj 2024 02:57