Getty Images/iStockphoto
savjeti koje valja usvojiti

Osjetljiva koža lica zahtijeva poseban tip njege

Pretjerana osjetljivost kože lica, na našu žalost, postaje jedan od sastavnih dijelova naših života. Iznimna osjetljivost uzrokovana je neizbježnim stresom i užurbanom svakodnevicom, a simptome smo primijetili skoro svi u barem jednom periodu svog života.

Prolazno crvenilo, peckanje i iritacija te osjet žarenja na određenim dijelovima lica ukazuju upravo na osjetljivost kože. Jedan od uzroka takvih pojava na licu zasigurno jest i korištenje neadekvatne preparativne i dekorativne kozmetike.

Gorgeous, young, brown haired woman with clean fresh skin is touching the face.  Symbolic image of facial treatment, cosmetology, beauty technologies and spa. Close-up detail.
Getty Images/iStockphoto

Stoga je najbolje prvenstveno svesti na minimum broj kozmetičkih preparata koje koristite, a oni neka budu naznačeni kao proizvodi za osjetljivu kožu. Također, potrebno je izbjegavati preparate koji u sebi sadrže mirise i parfeme jer će dodatno nadražiti kožu, a za piling lica svakako izbjegavajte kemijske pilinge i one s grubim zrncima.

Također, tuširanje može dodatno utjecati na osjetljivost kože i stoga je najbolje izbjegavati pretjerano hladnu i vruću vodu zbog izazivanja širenja kapilara. Nakon tuširanja, što nježnije osušite lice jer ćete pretjeranim trljanjem samo dodatno iziritirati kožu. Za njegu kože uvijek birajte proizvode s umirujućim sastojcima, kao kreme i boostere.

FlashStock Technology Inc.

Kod boostera je idealna opcija upravo zahvaljujući umirujućoj formuli, Minéral 89 koji će instantno smiriti pretjerano osjetljivu kožu. U slučaju da vam je koža osjetljiva i crvenkasta, ovaj dnevni booster koji gasi žeđ kože donijet će trenutno olakšanje te ujedno koži pružati svjež i odmoran izgled, bez znakova umora i crvenih mrljica.

Više informacija pronađite u našem

Vodiču kroz tipove kože

Linker
24. travanj 2024 13:15