BRISANJE NEPRAVILNOSTI

Nova generacija pudera: 11 proizvoda koji će osigurati svjež izgled od jutra do večeri

Nepravilnosti na koži se 'brišu' uz pomoć svjetlucavih pigmenata, a polumat izgled bez masnog sjaja ideal je koji postaje ostvariv - zahvaljujući novoj generaciji pudera.

U hladnim danima puder može dobro doći kao dodatna zaštita. Ipak, nameće se pitanje hoće li ustvari isušiti kožu koja je u ovo doba godine ionako podložnija isušivanju - ne samo zbog hladnoće, nego i grijanja u zatvorenim prostorima. Novi proizvodi ne ostavljaju mjesta dvojbi, tvrdeći da imaju apsolutno sve što od pudera možemo poželjeti. Mazive varijante (tekući, kompaktni, u stiku) hvale se naprednim tehnologijama sinkroniziranja i optimiziranja tena bez obzira na okolišne uvjete te obećavaju jednako svjež izgled od jutra do večeri.

CANNES, FRANCE - MAY 08: (EDITORS NOTE: Image has been digitally retouched) (L-R) Jury president Cate Blanchett and jury member Lea Seydoux attend the photocall for Jury during the 71st annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 8, 2018 in Cannes, France.  (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)
Getty Images

Nepravilnosti na koži naizgled potpuno nestaju zahvaljujući višestrukoj "igri skrivača". Puderi, naime, sadrže sićušne svjetlucave pigmente za meki fokus - efekt raspršivanja svjetlosti uslijed čega ten izgleda “zdravo”. Tako se postiže ideal u pudranju - ten poprima takozvani polumat izgled bez masnog sjaja, ali je ipak lagano okupan svjetlošću. Za takav dojam zaslužni su i hidratizirajući i revitalizirajući sastojci poput hijaluronske kiseline i vitamina. Želite li se maksimalno približiti viziji savršenog tena, koristite i korektore (koji se uobičajeno nude u nijansama usklađenim s tekućim puderima). Od velike pomoći bit će i primeri, odnosno baze što se nanose prije tekućeg pudera, koje trenutačno zaglađuju i osvježavaju kožu pa puder bolje prianja.

Najnovije generacije multifunkcionalnih primera mogu se nanositi ispod, ali i preko tekućeg pudera - u tom slučaju poželjno ga je staviti na vrhove jagodica te oblikovati luk iznad oka te Kupidov luk usana, kako bi se dodatno pojačao dojam svježine. Općenito se nakon nanošenja pudera preporučuje "finiširanje", a izvrstan izbor su kompaktni highlighteri, i to u vrlo malim količinama - jer dovoljan je već dašak sjaja.

Space Attraction highlighter s ‘mekim’ sjajem, 194,90 kn NAJ OLEARI; Parure Gold transparentni puder za fiksiranje i osvjetljavanje obogaćen je 24-karatnim zlatom, 439 kn GUERLAIN; Highlighter s laganim bisernim sjajem 149,90 kn KARL LAGERFELD X L’OREAL PARIS; The highlighter s ‘mekim’ svjetlucavim efektom 21,90 kn ESSENCE

Osim s uobičajenim highlighterima koji se bojom prilagođavaju tenu, profinjene “iluzionističke” trikove možete izvesti i s bezbojnim puderima za fiksiranje -naizgled su bijeli, no čestice su im zapravo prozirne.

Toleriane Sensitive tonirana krema pogodna je i za najosjetljiviju kožu, 129,25 kn LA ROCHE-POSAY; Ultra Le Teint Velvet tekuća podloga za lice s mat efektom i baršunastim ‘finišem’ 380 kn CHANEL; Always Fabulous Extreme Resist 24 H dugotrajan tekući puder, 139 kn BOURJOIS

Ako pak imate vrlo osjetljivu i dehidriranu kožu kojoj ne paše puder, ili jednostavno želite svjež i dotjeran izgled bez njega, posegnite za toniranim kremama - takozvanim hibridima što njeguju poput hidratantne kreme, a obogaćeni su mineralnim pigmentima i biljnim ekstraktima (npr. mrkvom) za dašak “zdrave” boje i ujednačenje tena.

SuperStay korektor za potpuno prekrivanje, 58,90 kn MAYBELLINE NEW YORK; Facefinity All Day Flawless 3-u-1 iznimno otporna podloga ujedinjuje svojstva primera, tekućeg pudera i korektora, 119,90 kn MAX FACTOR; Teint Couture Everwear tekući puder s cjelodnevnom postojanošću, 376 kn GIVENCHY; Luminous Silk hidratantni primer može se nanositi i prije tekućeg pudera, i preko njega, 384 kn GIORGIO ARMANI

Linker
13. travanj 2024 17:13