Getty Images
KREME ZA LICE

Nježna i mirisna ruža: Kraljica cvijeća i kozmetike

Nježne ružine latice učvrstile su svoju poziciju u beauty industriji: bez obzira na to radi li se o ekstraktu, eteričnom ulju ili vodici, ruža nije samo kraljica cvijeća već i kozmetike.

Njezin zanosan miris samo je vrh blagotvornih svojstava tog cvijeta: ulje ruže ima antiseptičko i antibakterijsko djelovanje te umiruje sve tipove kože, a osobito se preporučuje u njezi suhe i oštećene. Zbog svojih svojstava potiče regeneraciju kože, daje joj čvrstoću te pomaže u njezinoj hidratizaciji, vraćanju prirodne boje i tonusa.

Na svijetu postoji tri tisuće sorti ruža, a zbog brojnih antioksidansa koje sadrži u svijetu kozmetike najcjenjenija je ona iz glavnog grada Sirije - Damaska. Za jedan kilogram ulja potrebne su čak četiri tone ružinih latica koje se beru prije svitanja kako bi se sačuvali svi blagotvorni sastojci koji nakon toga u obliku ekstrakta, ulja ili vodice postaju sastavni dio kozmetičkih preparata. S obzirom na sva svojstva, vrlo često svoje mjesto nađu u kremama za dnevnu njegu lica koje se preporučuju onima sa suhom kožom.

Hidratantna krema s ružom Nikel (149,99 kn); Dnevna krema od ruže Dr.Hauschka (179,90 kn); Luksuzna prirodna krema Bouvier Cosmetic 188 kn (sniženo na 138 kn);

Krema za lice od ruže Mala od lavande (78 kn); Krema s ružom i arganom Dr.Stribor (89,85 kn);

Linker
19. travanj 2024 06:42