BEAUTY RUTINA

Njega kože prije spavanja: Održite kožu lica sjajnom, mekanom i elastičnom pomoću ovih savjeta!

Izgled vaše kože, osim što ovisi o genima i hormonima, ovisi i o vašem načinu njege. Donosimo nekoliko savjeta za njegu kože prije spavanja kojima ćete ju održati sjajnom i mekanom!

Dok su neki genetski obdareni čistom kožom otpornom na vanjske utjecaje i način prehrane, drugima se i najmanja sitnica i nemar preslika na koži. Ako je u pitanju koža lica, problem postaje još veći jer takvi problemi uvelike mogu utjecati na samopouzdanje. Kako bi vaša koža blistala, osim klasičnih savjeta, trebali biste biti upoznati i s važnošću njege kože prije spavanja. Donosimo vam nekoliko savjeta na kojima će vam vaša koža biti zahvalna.

image
Hilajuronska kiselina je glavni sastojak u mnogim kremama.
PEXELS

Važnost sna opće je poznata, a san igra veliku ulogu u izgledu vaše kože koja, kada spavate, prolazi proces regeneracije. Kada ne spavate dovoljno dugo, svojem tijelu i koži uskraćujete vrijeme za obnovu i osvježenje.

Čitajte i: Idealan tretman za ljeto bez šminkanja: Trajni ruž za usne koji ispravlja nepravilnosti

Prema tome, prije svega je važno dobro se naspavati, a evo i kako pripremiti kožu na taj prijeko potreban odmor.

Čišćenje

Mnoge žene imaju naviku čišćenja kože tek kada nose šminku pa ju prije spavanja skidaju. Ipak, pravilna njega kože nalaže da prije spavanja osim što trebate ukloniti šminku, kožu trebate dodatno očistiti gelom, pjenom ili mlijekom za čišćenje, kako biste se riješili svih nečistoća.

image
Piling lica posebno je važan u starijoj dobi.
PEXELS

Piling

Kako se naša koža obnavlja, ostaju mrtve stanice koje, ako se ne uklanjanju, stvaraju začepljenje pora, nastanak prištića i akni, ali i beživotan ten kože. Starenjem se ljuštenje kože usporava pa je piling, odnosno uklanjanje mrtvih stanica s površine kože, izrazito važno kako bi koža zadržala sjaj i mladoliki izgled.

Čitajte i: Brza provjera: Spriječite dehidraciju i na vrijeme prepoznajte simptome nedostatka tekućine!

Serum

Hijarulonska kiselina aktivan je sastojak koji se prirodno proizvodi u stanicama kože, a zaslužna je za mladolik izgled kože i njezinu elastičnost. Starenjem, razina hijaluronske kiseline opada, zbog čega ju mnogi nadoknađuju kao aktivan sastojak raznih kremica i seruma.

image
Hidratacija lica prije spavanja je ključna da bi se lice održalo svježim.
PEXELS

Hidratacija

Tijekom spavanja, koža gubi vodu, zbog čega je važno koristiti hidratantnu kremu prije spavanja, kako bi vaša koža za vrijeme spavanja imala sve što joj je potrebno i kako biste spriječili negativne posljedice dehidracije. Brinite o svojoj koži i osjećajte se dobro u njoj!

Linker
20. travanj 2024 06:08