Arhiva
Vremeplov

Mirjana Bohanec-Vidović sjeća se 'ludih' sedamdesetih: 'Već sam se s 12 počela šminkati'

Sopranistica i glumica poznata po ulozi Ane Šafranek iz legendarnog filma 'Tko pjeva zlo ne misli' u 80. godini je ponovno na setu, Brešnovog 'Dnevnika velikog Perice', njegovanog lica i fit tijela - jer su joj njega i vježbanje prioritet od rane mladosti.

Za lice samo najbolje

Nikad nisam štedjela na kozmetici - prije sam kupovala kreme na bazi krastavca i mrkve, koje je radila moja kozmetičarka, potom sam koristila Chanel i Dior, no prije koju godinu mi je prijateljica preporučila Novexpert. Njihovi Repulp krema i serum s hijaluronskom kiselinom odlično djeluju na moju kožu i dio su moje svakodnevne njege.

Šminka za svaki dan

Rano sam se počela šminkati, s dvanaest godina, kad sam prvi put stala na pozornicu Pionirskog kazališta. Tijekom godina u profesionalnom životu otkrila sam razne stilove šminkanja, stavljala sam umjetne trepavice, jako iscrtavala oči, no najvažnije mi je bilo da izgledam ozbiljno te zadržim svoj karakter i osobnost. I danas se šminkam svaki dan, čak i kad ne izlazim iz kuće. No sada volim minimalizam - uredim obrve, nanesem Max Factor kremastu podlogu Pan Stick, malo Clinique pudera u kamenu i Max Factor maskaru, koju koristim otkako znam za sebe.

Zagreb 150620.
Snimanje  nove HRT-ove hit serije Dnevnik velikog Perice (serija u 6 epizoda, nastavak kultnog filma Tko pjeva zlo ne misli) u reziji Vinka Bresana. 
Na fotografiji: Mirjana Bohanec Vidovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / Hanza Media
Glumica ovih dana snima novu HRT-ovu hit serju 'Dnevnik velikog Perice'.

Sve nijanse plave

Za razliku od strogih frizura iz sedamdesetih, zategnutih punđi i izrazito ravne kose, danas je sve puno ležernije, i to mi se sviđa. Ja se već godinama svaka dva mjeseca šišam i bojim kosu u salonu "Štefica" u zagrebačkoj Gajevoj - volim mali razdjeljak, šiške i frizuru srednje duljine. Inače, do snimanja "Tko pjeva zlo ne misli" imala sam crvenkastu kosu, no zbog Ane Šafranek postala sam plavuša - i ostala cijeli život. Tijekom nedavne karantene, dok nisu radili frizerski saloni, sama sam stavljala boju, a u drogeriji su mi preporučili nijansu koja je ispala puno svjetlija od moje dotadašnje. No tako mi se svidjela da sam je odlučila zadržati.

Vladimira Splinder
Glumačka diva danas je obožavateljica minimalizma, pa na dnevnoj razini koristi tek puder i maskaru.

Vježbanje za vitalnost

Posljednjih dvadeset godina svako jutro radim vježbe za kralježnicu i dvaput tjedno odlazim na gimnastiku. U potresu smo izgubili prostor pa smo u potrazi za novim, što mi teško pada jer mi nedostaje fizička aktivnost.

Najdraže uspomene

Ne nosim puno nakita - samo križeve. Najdraži su mi jedan starinski, koji sam dobila od majke - zlatni, diskretno izrezbaren, star više od 70 godina. Drugi, koji mi je također važan, dobila sam od pokojnog supruga. Stalno su uz mene, baš kao i majčin vjenčani prsten, koji je uvijek na mom prstu.

Čitajte i:

Tajni život slavnih lica: Maja, Zlata i Doris potpuno su nam se ogolile u intimnom intervjuu

Jelena Miholjević o estetskoj operaciji kojoj se podvrgnula: 'Bila je to jedna od najboljih odluka'

Modni vremepolov: Celine nas novom kolekcijom podsjeća zašto volimo lude 70-e godine

VREMEPLOV LJEPOTE: Prisjetili smo se kako su Ana Gruica, Žanamari i Monika Sablić izgledale na izboru za miss prije 20 godina

Linker
11. travanj 2024 13:04