Instagram

Kristalima protiv botoksa: Svi su poludjeli za prirodnim masažerima koji licu vraćaju mladost

Eru pretjeranog oduševljenja plastičnom kirurgijom i agresivnim preparatima punim kemikalija, napokon je zamijenila želja za prirodnim postupcima koji licu mogu vratiti sjaj i elastičnost.

Trendseterice iz svijeta ljepote oduševljene su retro masažerima od ljekovitih kristala čiji proizvođači tvrde da bi, uz pravilno korištenje, koži mogli podariti izgled o kojem se sanja.

A post shared by Sharon Maru (@sharonmalu) on

Najpopularniji su zeleni masažer od žada s dvije glave (Jade Facial Roller) i Gua Sha masažer od ružičastog kvarca, za čije je korištenje potrebno malo više prakse.

Press foto

Jade Facial Roller zapravo se sastoji od dva valjka na praktičnom dršku, a njime se u kožu utrljavaju serumi i kreme, naravno uvijek u smjeru od brade prema čelu.

Masažer od žada pomaže koži da apsorbira djelotvorne sastojke proizvoda koje nanosimo na lice, no još je značajnije njegovo prirodno djelovanje. Žad, kako se vjeruje, uklanja natečenost, iz kože izbacuje toksine, smanjuje bore i sužava pore, a mehanička masaža vraća tonus i mladolik izgled koži.

Gua Sha masažer od ružičastog kvarca također se koristi za masažu i bolje upijanje kozmetičkih proizvoda, no ne popravlja samo stanje kože.

Press foto

Vjeruje se da masaža lica ovim neobičnim malim alatom može riješiti probavne tegobe, izliječiti glavobolju i ublažiti bol u tijelu. Gua Sha masažeri mogu se kupiti u raznim oblicima.

Mehaničkim djelovanjem ovi alati lice tretiraju kao skulpturu te mu, bez boli i opasnih posljedica, pomažu da izgleda mlađe i zavodljivije.

Mali kristalni pomagači, koji su zaludjeli žene diljem svijeta na internetu se mogu naručiti za stotinjak kuna.

Izbor ova dva poludraga kristala nije neka novost, oni su na cijeni još od davnina. Žad se na Dalekom Istoku štovao kao kamen mira i ljubavi, a Kinezi ga i dan danas smatraju kamenom zaštitnikom, koji osigurava dug život i donosi sreću.

U staroj legendi Izida je koristila ružičasti kvarc da bi zadržala svoju božanstvenu ljepotu i mladost, a u egipatskim su grobnicama pronađene maske za lice od tog kamena, zbog čega se smatra da su stari Egipćani vjerovali da ružičasti kvarc sprječava nastanak bora i poboljšava izgled kože.

Linker
13. travanj 2024 10:42