IMAXtree
SAVJETUJE JASMINKA HERCEG

Jesen je pravo vrijeme za novu beauty rutinu

S promjenom godišnjih doba dolazi i promjena beauty rutine. Jednako kao što obnavljamo garderobu, sa zahlađenjem treba nanovo opremiti i make-up torbicu.

Za lakše usvajanje nove rutine i najbolje njege za jesen i zimu, male tajne otkrila je Jasminka Herceg iz zagrebačkog Bliss instituta.

– Posljedice vrućina, pojačanog znojenja i štetnog djelovanja UV zraka osjeća gotovo svaki tip kože. Ako smo je kvalitetno njegovali, posljedice će biti manje i svakako lakše za saniranje, ali ipak ćemo je morati drugačije tretirati kako bi se oporavila, ali i pripremila za velike atmosferske promjene kao što su vjetar i niske temperature – naglasila je stručnjakinja za njegu kože i dodala da u hladnijim danima treba obavezno izbjegavati proizvode koji isušuju.

Zima ne mazi našu kožu – vanjski zrak je hladan, a unutarnji je zbog grijanja izrazito suh zbog čega treba pripaziti na njenu hidrataciju - ako joj nedostaje vlage ona će postati suha i osjetljiva.

– Jednom kada isušimo epidermalni, površinski sloj, koži će biti jako teško obavljati svoju primarnu funkciju zaštite kada počne sezona grijanja. Zbog toga treba izbjegavati gelove za pranje lica i tonike na alkoholnoj bazi, a iznimno je bitno raditi piling jednom tjedno, dok problematični i mješoviti tipovi mogu i dva puta. Osim pilinga, bitno je pojačati noćnu njegu koja mora biti hranjiva i uključivati serum i kremu, dok jutarnja može ostati u obliku hidratantne kreme. Jednom tjedno sugeriram i hranjivu masku za suhe i osjetljive tipove, a za mješovite i problematične su najbolje biljne maske koje reguliraju rad žlijezda lojnica te pritom ne isušuju kožu – savjetuje Jasminka Herceg i naglašava da je na svakom prijelazu godišnjih doba bitno investirati u profesionalno čišćenje lica, a preporučljiv je i multivitaminski tretman, namijenjen svim tipovima kože, koji će koži dati dovoljno aktivnih sastojaka da se ona može bez poteškoća prilagoditi na promjene.

Linker
19. travanj 2024 03:44