POGLED IZ SNOVA

Jednostavnim trikovima do glamuroznih trepavica: U sedam koraka do maksimalnog volumena

Trepavicama s razlogom pridajemo najveću pažnju prilikom šminkanja, a za efekt "poslušnosti" moramo ih njegovati prije nanošenja maskare. Isprobajte ovih nekoliko savjeta i uživajte u glamuroznim trepavicama nevjerojatnog volumena.

Kod šminkanja najveću pažnju posvećujemo trepavicama koje daju završni sjaj svakom dobrom make up-u. Svakoj ženi san je postići zavodljiv pogled s dugim, gustim i uvinutim trepavicama, no bez obzira na to što mnoge majka priroda nije obdarila, postoje razni trikovi pomoću kojih će vaše trepavice dobiti oblik o kakvom ste oduvijek sanjali.

Maskara

Maskara je oduvijek i još uvijek broj jedan u oblikovanju trepavica, ali je pritom važno znati kako ju nanijeti za postizanje željenog efekta. TikTokom se trenutno širi trik za postizanje maksimalnog volumena i glamuroznog izgleda trepavica, a vrlo je jednostavan. Sve što trebate je nakon nanošenja jednog sloja maskare, zaseban kist umočiti u puder u prahu te ga nanijeti na trepavice i nakon što kratko odstoji, nanijeti još nekoliko slojeva maskare.

image
Maskara je i dalje broj jedan za stiliziranje trepavica.
PEXELS

Nakon isprobavanja ovog trika, nemojte se začuditi ako vas upitaju nosite li umjetne trepavice.

image
Maskaru nanesite u jednom sloju, pa dodajte puder.
FOTOGRAFIJE: PEXELS

Uvijač

Djevojke koje muku muče s kratkim i ravnim trepavicama odavno spas traže u uvijaču koji, kada se koristi na pravilan način, doista djeluje čineći trepavice uvinutima i vizualno dužima. Važno je samo da ga koristite isključivo prije nanošenja maskare, a za bolji efekt možete ga blago i zagrijati.

Čitajte i: Skidanje maskare nekada je prava gnjavaža: Pronašli smo one koje se mogu skinuti samo vodom, a jednu obožava i Emma Watson

image
Uvijači za trepavice koriste se prije nanošenja maskare.
PEXELS

Rast i jačanje trepavica

Osim seruma namijenjenih za rast i jačanje trepavica, mnogi prirodni i kućanski preparati pokazali su se iznimno učinkovitima. Isprobajte neke od trikova prije nego se odlučite na kupnju seruma.

Vazelin

Iako zvuči neobično, mnoge žene kunu se da im je vazelin pojačao rast trepavica. Sve što trebate je prije spavanja nanijeti malo vazelina na kapke u području trepavica. Ako vam ovaj trik pređe u rutinu, nakon nekog vremena primijetit ćete rezultate, a vaš će pogled postati sve zavodljiviji.

Maslinovo ulje

Kao lijek za sve, maslinovo ulje lijek je i za kratke i rijetke trepavice. Malo maslinovog ulja na kapcima preko noći pomoći će vašim trepavicama da se nahrane vitaminima i mineralima koji će im omogućiti brži rast.

image
Trepavicama prilikom šminkanja pridajemo najveću pažnju.
PEXELS

Čitajte i: Mandelična kiselina novi je ‘it‘ sastojak u njezi kože: Može se koristiti i ljeti, a posebno će je obožavati osjetljivi tipovi

Četkanje

Pažljivim četkanjem trepavica potičete cirkulaciju i njihov rast. Četkati biste trebali prije nanošenja maskare što će vam osim u rastu trepavica pomoći i u urednijem nanošenju maskare. Ovaj postupak ipak se ne preporučuje ponavljati svaki dan.

Masiranje kapaka

Sličan efekt kao četkanjem trepavicama postići ćete i masiranjem kapaka. Pritom se ne bojte ispadanja trepavica - ispast će samo lomljive, a masiranjem ćete potaknuti folikule da razviju nove, jače trepavice.

Prehrana

Sve dolazi iznutra - čuli smo i uvjerili se nebrojeno puta. Prehranom osim mnogih kožnih problema možete riješiti i problem ispadanja trepavica. Jedite zdravije - konzumirajte što više voća, povrća, crvenog mesa, ribe, sira i jaja i ubrzo ćete primijetiti poboljšanje.

Linker
13. travanj 2024 20:32