za blistavo lice

Gotovo svaka žena ima problem s hiperpigmentacijom, pronašli smo 5 proizvoda koji su odlični saveznici za savršen ten

Hormonalne promjene, trudnoća, izlaganje suncu, akne ili jaki kozmetički proizvodi samo su neki od razloga zbog kojih gotovo svaka žena ima problem s hiperpigmentacijom na licu.

Lice je prvo koje primijetimo kada se pogledamo u ogledalo ili s nekim upoznajemo stoga ne čudi što su proizvodi za uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja uvijek na listi želja većine žena. No, riješiti se hiperpigmentacije koja se događa zbog prekomjerne proizvodnje melanina u koži dugotrajan je proces, a tamne mrlje mogu se pogoršati ako ne koristimo SPF. Srećom, osim vitamina C postoji još sastojaka koji mogu pomoći u liječenju neujednačenog tena.

Jačina mrlja ovisit će o tipu kože, pa je zato važno znati odabrati kvalitetan proizvod. Jednom poremećene stanice koje stvaraju pigment počinju stvarati višak pigmenta, što rezultira tamnim mrljama većih ili manjih razmjera.

Zato su važni protuupalni sastojci jer što manje upale ili traume koža doživi na početku, manja je vjerojatnost da će se pretvoriti u tamnu mrlju. Problemi s kožom poput akni uzrokuju čak i nastanak ožiljaka nakon hiperpigmentacija, a što je pigment dublji, teže ga je tretirati.

Zaštita od sunca - broj 1 u borbi protiv hiperpigmentacija

Koliko li smo puta samo čuli izreku 'bolje spriječiti, nego liječiti?' U ovom slučaju valja je slijediti jer samo jedna kvalitetna krema sa zaštitnim faktorom čini veliku razliku. Sunce je glavni krivac nastanka staračkih pjega i opeklina, a trenutne tamne mrlje i neravnine izlaganjem suncu dodatno se pogoršavaju.

“Ne možete govoriti o hiperpigmentaciji, a da ne pričate o zaštiti od sunca. Opekotine od sunca uzrokuju upalu u tijelu. Upala je kvar svake funkcije u vašem tijelu, što uzrokuje bolesti i probleme s pigmentacijom kasnije”, objašnjava edukatorica za njegu kože Heyday, Alexandra Serron. U blokiranju štetnih UV zraka uvelike mogu pomoći kreme sa zaštitnim faktorom, a kada govorimo o licu preporuka je da najmanji faktor bude 30. Bez obzira na dob, unesite kremu sa zaštitnim faktorom u svoju rutinu - koža će vam biti zahvalna.

image

Najvažnije je uspostaviti ravnotežu koja je učinkovita, ali ne pretjerano agresivna.

SHUTTERSTOCK

Sastojci u koje treba vjerovati

Posvjetljivanje, umirivanje i piling - tri su učinka koja valja razmotriti kada tražimo proizvode za zaštitu.

Kod posvjetljivanja važno je znati aktivne tvari koje se usredotočuju na ujednačavanje kože i vraćaju joj prirodni sjaj. Ovdje na scenu stupaju potrebni sastojci kao što su niacinamid, sladić, kojična kiselina, dud i kurkuma. Vitamin C još je jedan moćan lokalni antioksidans koji pomaže blokirati slobodne radikale da uzrokuju oksidativno oštećenje kože što pak može dovesti do bora i hiperpigmentacija.

Za umirujuće djelovanje važno je odabrati protuupalna sredstva koja pomažu u smanjenju crvenila, umiruju iritaciju, smanjuju svrbež i oticanje kože. U tome su odlični saveznici avena sativa, lavanda, kamilica, arnika i neven. "Osjetljivost, crvenilo i iritacija mogu se pojaviti kada je zaštitna funkcija kože narušena zbog unutarnjih ili vanjskih čimbenika. Bez obzira na to što se još događa na koži (dehidracija, pretjerano lučenje sebuma, pigmentacija, znakovi starenja), upala se mora prvo liječiti kako bi koža mogla podnijeti druge aktivnosti i tehnike liječenja", objašnjava Serron.

Piling će riješiti mrtve stanice kože i potaknuti obnovu stanica za svježiji izgled tena, a saveznici su sastojci poput mliječne kiseline, retinola, salicilne kiseline, glikolne kiseline i enzima - ali nemojte pretjerivati.

"Upotreba hidroksi kiselina i enzima pomoći će podići pigmentirane stanice i potaknuti promet za ravnomjerniji, svjetliji izgled. Ako se piling kombinira s proizvodima koji smanjuju hiperpigmentaciju, rezultati će biti još brži", objašnjava Serron. Napominje kako je uz korištenje pilinga gornji sloj kože nov i zdrav, ali ako stalno uklanjate stare stanice kože, vaša koža nema vremena da se zaštiti i izliječi - i, pogađate, može dovesti do hiperpigmentacije.

Zato je važno uspostaviti ravnotežu koja je učinkovita, ali ne pretjerano agresivna. I, naravno, ne zaboraviti SPF zaštitu.

Pronašli smo top 5 višestruko nagrađivanih proizvoda u borbi protiv hiperpigmentacija

Mineralna krema za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom 50

Dr. BRANDT spf 50 LIQUID SUN SHIELD lagana je, 100% mineralna krema za svakodnevnu zaštitu od sunca. Ujednačava ten, vraća prirodan sjaj i blistavost koži te joj vidljivo pomlađuje izgled. Štiti kožu od onečišćenja, od nastajanja novih mrlja, oštećenja i fotostarenja. Uključuje široki spektar zaštite od sunčevog zračenja, a prikladna je za sve tipove i tonove kože.

image
IAN JACOB PHOTOGRAPHY

Mikrodermoabrazija - piling za lice

Dr.BRANDT microdermabrasion piling za lice inspiriran kozmetičkim tretmanom mikrodermoabrazije, svojom formulom nudi briljantne rezultate koje možete postići u toplini vašeg doma. Formula sačinjena od mliječne kiseline i finog kristala aluminijevih oksida lagano uklanja mrtve stanice kože. Rezultat se trenutačno očituje u revitaliziranoj, blistavoj i zdravoj koži, a tretman jednim potezom smanjuje vidljivost bora i finih linija na licu, ožiljaka od akni i hiperpigmentacije kože.

image
IAN JACOB PHOTOGRAPHY

Serum protiv hiperpigmentacija

Proizvod koji ciljano utječe na hiperpigmentaciju tako da uklanja postojeće tamne mrlje, smanjuje njihovu vidljivost te sprječava nastanak novih upakiran je u dr.BRANDT DARK SPOTS NO MORE - serum protiv hiperpigmentacija. Njegova specifičnost je u tome što ne posvjetljuje zdravu kožu već djeluje ciljano na tamna područja. Uz kombinaciju najučinkovitijih kiselina sa sredstvima za posvjetljivanje, klinička formula je različita od bilo koje druge na tržištu te učinkovito djeluje na navedenu problematiku kože, bez obzira na tip i ton kože.

image
IAN JACOB PHOTOGRAPHY

Serum s vitaminom C

Vitamin C moćan je antioksidans koji se uspješno bori s hiperpigmentacijama, a jedan od najmoćnijih je dr.BRANDT C SCRIPTION serum s vitaminom C. Brzo upijajući, visoko-koncentrirani serum koji daje blistavost koži, izbjeljuje tamne mrlje, zaglađuje tanke linije i bore, pomaže u proizvodnji prirodnog kolagena kako bi koža bila čvršća, a istovremeno je štiti od slobodnih radikala. Ovaj serum je formuliran s 25% sredstava za posvjetljivanje kliničkog stupnja kako bi vidljivo dao blistavost koži, izblijedio tamne mrlje, čak i ten, te uklonio znakove fotostarenja.

image
IAN JACOB PHOTOGRAPHY

Hidratantna krema za lice

Apsolutni must have svake kozmetičke torbice, revolucionarna dr.BRANDT DNA krema za lice sastoji se od moćne formule koja sadrži Juvessence+ Complex, koji pomaže u borbi protiv znakova starenja. Ona vraća mladolik izgled, preoblikuje i podiže konture lica. Vraća volumen i elastičnost te reducira vidljivost bora i hiperpigmentacija.

image
MICHAEL STAVARIDIS

Osim u ljekarnama, dr.BRANDT možete pronaći u Muller trgovinama i na www.delmerion.hr

Linker
17. ožujak 2024 16:35