efekt poput botoksa

Fokus je na očima! Zaboravite klasičnu liniju tušom, novi trendovi razigrano zovu na ljeto

Takozvane mačje oči i ostali grafizmi glavna su opcija sezonskog make-upa - crtajte po kapcima eyelinerima i olovkama, a ako to dobro napravite, efekt koji ćete postići bit će ravan botoksu.

Više je razloga zašto eyelinere i olovke za oči možemo proglasiti najpoželjnijim make-up proizvodima sezone. Kao prvo, oni koji nameću trendove u šminkanju tvrde da su takozvane mačje oči i ostali grafizmi, koje najčešće iscrtavamo crnom, a potom i drugim bojama, glavna opcija za ovo ljeto.

image
Kombinacije i varijacije su razne - poigrajte se!
PR Foto

Iako je na spomen tuša za oči prva asocijacija britanski supermodel Twiggy i ženstveni stil iz 60-ih, linije možemo iscrtavati na razne druge načine.

Lucia Pica, kreativna make-up direktorica u Chanelu, upotpunila je cruise kolekciju odvažnim crnim linijama koje djeluju poput krila što se uzdižu od rubova trepavica prema gore i spuštaju prema dolje - a sve to u kombinaciji s rock-chic estetikom Lagerfeldove nasljednice Virginie Viard. Štoviše, Viard se svojim kreacijama ove sezone približila punku pa crni grafizmi na očima manekenki (neke imaju piercinge na donjoj usni i šiljasti nakit) djeluju još odvažnije.

Čitajte i: Obrve kao zaštitni znak slavnih dama: Njegovati ih možete u kućnoj radinosti ili se prepustiti stručnim rukama

Čitajte i: Mala škola šminkanja u 40-ima: Što početi koristiti, a što je bolje izbjeći da bi lice dobilo poseban sjaj

image
Crna boja nije jedini ljetni izbor niti hit.
PR Foto

Nekim je ženama eyeliner dosadan, nekima prezahtjevan (jer je potrebna sigurna ruka koja izvlači savršenu liniju) i zanimljive im je i zabavnije "crtati" po kapku olovkama.

One pružaju mnogo više mogućnosti pa se tako može napraviti "plutajuća" linija (izgleda kao da ste je izvlačili vozeći se u autobusu pa vam je ruka malo "pobjegla"), smokey eyeliner (olovkom izvučena crta koju razmažete prstima ili kistom), klasična široka linija u boji (tirkizna je hit!), kombinacija crnog eyelinera na gornjem kapku i olovke za oči na donjem... Make-up je divna stvar, a ako se dobro našminkate, ako tu popularnu liniju izvučete kako treba - postići ćete efekt botoksa. Proći ćete jeftinije, a taj će "botoks" brzo popustiti.

image
Linije na očima možemo iscrtavati na niz načina.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PRO
Linker
19. travanj 2024 23:25