Minimalizam je in!

Do prirodnog make-upa za samo nekoliko minuta: Mnogi su već usvojili najnoviji trend s Tiktoka

Društvenim mrežama širi se nova tehnika za šminkanje koja će vam pomoći da u rekordnom roku postignete besprijekoran izgled.

Novi beauty trend koji se šiti TikTokom već su mnogi usvojili, a osim što se njime može postići minimalistički look, za besprijekoran će vam dnevni make-up trebati dvostruko manje vremena. Riječ je o trendu pod nazivom One Layer Makeup, odnosno jednoslojnom šminkanju.

Pa, u čemu se takvo nanošenje make-upa razlikuje od uobičajenog? Pa, umjesto da nanesete sloj podloge, pa onda sloj pudera, rumenila i ostalih proizvoda, ova tehnika nalaže da nanesete sve proizvode koje namjeravate koristiti u isto vrijeme, a završni rezultat ćete postići blendanjem.

Čitajte i: Čudotvorni sastojak u kremi za lice obožava i Hailey Bieber, no oko njega još uvijek ima nepoznanica

Važno je da je svaki proizvod koji koristite tekuć, te da ga nanesete na lice gdje biste ga inače nanijeli, i to poput točkica. Nakon što nanesete proizvode, poprskajte lice sa sredstvom za učvršćivanje šminke, a zatim počnite blendati od najsvjetlijeg prema najtamnijem proizvodu: prvo puder i korektor, a zatim rumenilo pa sjenilo za konture.

Ideja je da svaki proizvod na bazi kreme nanesete na lice točno tamo gdje biste ga obično nanosili, namažite lice s malo spreja za učvršćivanje kako bi proizvod ostao vlažan i pomiješajte točkice od najsvjetlijih do najtamnijih.

Rezultat ovakve tehnike šminkanja bit će svjež i prirodan izgled, unatoč tome što ćete iskoristiti sve proizvode koje i inače nanosite na lice.

Linker
19. travanj 2024 21:44