ljepota

Čeka nas jesen u multikoloru: Nosi se ‘color blocking‘ na kapcima, a umjesto crne hit je tamnoplava olovka za oči

Svijet se nakon pandemijskih ograničenja zaželio glamura pa je i make-up neuobičajeno raskošan za ovo doba godine, jer nudi se sve u rasponu od pastela do eksplozivnih nijansi.

Diane Kruger, 45-godišnja njemačka glumica s holivudskom adresom, poznata je po profinjenom, gotovo minimalističkom stilu koji se temelji na neutralnim bojama. S takvim modnim odabirima usklađuje i make-up, “produbljujući“ svoj pogled smećkastim ili tamnim smokey eye sjenčanjem.

No, nedavno se odlučila za sasvim drukčiji pristup - na glamuroznom njujorškom modnom događanju Met Gala zabljesnula je poput duge, kombinirajući neonski zeleni komplet s ružičasto-plavom šminkom. Ako čak i klasičarke istupaju iz svoje zone komfora u šarenu “džunglu”, to znači da će intenzivne boje doista dominirati ove jeseni i zime.

image
Diane Kruger
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Uostalom, to je već bilo sigurno na svjetskim tjednima mode, gdje se na sve moguće načine promovirala moćna “hipnotizirajuća” šminka koju je nemoguće ne primijetiti.

Čitajte i: Čupavim obrvama je odzvonilo! U trendu su tanke iz devedesetih - evo kako ih njegovati i ne pretjerati s čupanjem

Eksperimentira se sa sjenilima u rasponu od pastela do eksplozivnih nijansi - bilo bogatim nanosima u “color blocking” stilu (u jednoj boji je cijeli kapak, a nerijetko i širi predio uokolo očiju), bilo u kontrastnim kombinacijama.

image
Camila Cabello
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Drago kamenje kao inspiracija

Među najvećim hitovima je boja ametista, što je zorno pokazala kubansko-američka pop-zvijezda Camila Cabello (24) koja je Met Galom prodefilirala doslovce od glave do pete u ljubičastoj nijansi dragulja. Općenito je drago kamenje velika inspiracija u kreiranju šminke, vjerojatno zato što se svijet nakon pandemijskih ograničenja zaželio glamura, ali i stoga što su plemeniti kristali izuzetno popularni u wellness tretmanima za podizanje energije.

image
Ella Emhoff
THEO WARGO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Sjenila raskošno svjetlucaju, a sve je više i “kristalnih” naljepnica za kožu. Očekuje se da će preplaviti tržište uoči zimskih blagdana, no već su ih mnoge poznate žene pokazale na svojim očima, počevši od američke glumice Julie Garner (27) te modela i dizajnerice Elle Emhoff (22).

Tamnoplava je nova crna

Boje bliješte i u metalik izdanju, osobito kad je riječ o olovkama za oči. S druge strane, olovke se nude u velikom izboru “satenskih” i mat varijacija. Ustvari je riječ o križancima koji ujedinjuju svojstva tuša, olovke i sjenila, pa se mogu koristiti samostalno bez potrebe za drugim proizvodima za iscrtavanje ili sjenčanje kapaka. Imaju vrlo otporne teksture koje se mogu “nadograđivati” ovisno o željenim efektima.

image
Priyanka Chopra
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nije samo ukusna u kolačima! Bundeva je idealna za njegu kože u jesenskim danima zbog posebno moćnog koktela sastojaka

Među najistaknutijim je trendovima tamnoplava olovka/tuš kao alternativa uobičajenoj crnoj liniji, ili se crna i tamnoplava kombiniraju.

Indijska glumica Priyanka Chopra (39) pokazala je pak na nedavnom filmskom festivalu u Cannesu da je i svijetloplavi tuš dostojan protivnik crnome.

image
Megan Fox
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kad je riječ o crnilu, u tome prednjače maskare koje, prema tvrdnjama proizvođača, nikad nisu bile crnje, ali i najnaprednije u stvaranju volumena. S njima trepavice postaju lutkasto bujne, baš poput onih kakve ima američka glumica Megan Fox (35), poznata majstorica za trikove s maskarom.

Linker
16. travanj 2024 20:54