Zrela ljepota

Lice iz reklama u 70. godini: Isabella Rossellini tvrdi da je ‘ovisna‘ o ovom serumu

U svojoj 70. godini slavni model i glumica, kao i ostale poznate žene u kampanji, pokazuje svoju autentičnu ljepotu i šalje poruku pozitivnosti i inkluzivnosti.

Slavna glumica i model Isabella Rossellini vratila se u velikom stilu – sa 70 godina ponovno je postala lice Lancômea, luksuznog i inovativnog francuskog kozmetičkog brenda, čiji je glavni model bila 80-ih, kada je nizala upečatljive uloge u filmovima kao što su "Plavi baršun" i "Divlji u srcu" i osvajala ljepotom koju je naslijedila od majke, filmske dive Ingrid Bergman, a neke zasluge imaju i talijanski geni oca, redatelja Roberta Rossellinija. Kampanja se zove La Vie Est Belle (Život je lijep) i u njoj sudjeluju i druge slavne ambasadorice brenda: Julia Roberts, Penélope Cruz, Amanda Seyfried, Lily Collins, Aya Nakamura, Zendaya... Dakle, žene različitih dobi i fizionomija.

Brzo, a efektno šminkanje

U tu se raznolikost svojom životnošću i autentičnošću odlično uklopila i Isabella, kojoj se sviđa poruka "pozitivnosti i inkluzivnosti koju kampanja šalje". Sviđa joj se i što je za reklamu odabrana pjesma "What a Wonderful World" Louisa Armstronga, budući da želi reći isto: život je lijep. U razgovoru za New Beauty otkrila je i nešto od svoje beauty rutine te rekla kako privatno općenito nosi puno manje make upa nego kada radi.

"Ponekad provodim sate i sate u šminkerskom stolcu i ne uvijek zato da bih bila lijepa, ponekad trebam biti vještica i biti zelena. No, radila sam s mnogim velikim make up umjetnicima i od njih sam puno naučila, ali sam se i ulijenila. Prihvatila sam savjet prema kojem se šminkam svaki dan, ali na to ne trošim puste minute – naučili su me da izaberem jednu svoju osobinu koja mi se stvarno sviđa i da je onda naglasim. Izabrala sam usnice i zbog toga uvijek nosim ruž. Ponekad stavim samo malo baze, malo maskare i crveni ruž i šminkanje je gotovo", rekla je glumica.

Omiljeni su joj (Lancômeovi) ruževi Isabella u crvenoj boji i Mademoiselle Isabella u dramatičnoj tamnoj bordo boji, koji su, očigledno je, ime dobili po njoj. Za njegu lica koristi Absolue Cream, opet od Lancômea, a najboljim za svoju kožu smatra njihov Rénergie Serum, koji upotrebljava i danju i noću. S obzirom na to da formu održava plivanjem i to svakog dana, posebno joj je važno imati odličnu kremu za tijelo koja će spriječiti isušivanje kože. I tu se ponajprije oslanja na Lancômeov Nutrix Royal Body Butter.

Farmerski život je lijep

Isabella živi aktivno i to rado ističe. Što se tiče opuštanja, ponekad ode na masažu ili tretman lica, vježba tai chi ili radi vježbe u vodi, tu i tamo meditira. U kampanji stoji rame uz rame s mlađim kolegicama, a korak drži i na polju komunikacija, iako, kaže, pripada "drugoj generaciji". Ne koristi Facebook ni TikTok i smatra da je vrlo teško održavati društvene mreže, no prihvatila je Instagram, nakon što joj je netko objasnio kako je "sličan razglednici". Voli poslati svojim pratiteljima takve razglednice s crvenog tepiha, iz Rima, s farme...

Glumica, naime, živi na farmi na Long Islandu gdje uzgaja ovce, kokoši i druge domaće životinje, a kaže kako ni među janjce ne odlazi bez ruža. Farmerski život ju je motivirao i na pisanje. Ranije je već napisala nekoliko knjiga, većim dijelom autobiografskih, a u knjizi "Moje kokoši i ja" ("My Chickens and I") piše o tome kako je počela uzgajati kokoši različitih pasmina i iznosi iskustvo naizgled nespojivo sa životom modela luksuznog kozmetičkog brenda.

Linker
16. travanj 2024 10:59