Kyra Sedgwick I Kevin Bacon

 CHELSEA LAUREN/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Nema brzih rješenja

Kyra Sedgwick: ‘Sveti gral njege otkrila sam prije 30 godina‘

Glumica i redateljica nije odoljela ni trendu aparatića za kućne tretmane lica. Koristi spravicu koja emitira mikrostruje te tako stimulira mišiće, što s vremenom može pomoći zatezanju kože lica.

Glumica i redateljica nije odoljela ni trendu aparatića za kućne tretmane lica. Koristi spravicu koja emitira mikrostruje te tako stimulira mišiće, što s vremenom može pomoći zatezanju kože lica.

Kyra Sedgwick poznata nam je kao odlična glumica iz filmova kao što su „Samci” ili „Rođen 4. srpnja”, a vjerojatno je najbolje znamo kao domišljatu detektivku u seriji „Završni udarac”. Prije sedam godina, kad je imala pedeset, glumačkoj je karijeri dodala i redateljsku, pri čemu nerijetko surađuje sa suprugom, poznatim glumcem Kevinom Baconom s kojim je u braku 35 godina i s kojim ima dvoje odrasle djece, Travisa i Sosie. Prvi puta je Kyra pred kamere stala sa 16 godina, a ako znamo da njezina majka, od koje dobiva najbolje životne savjete, ima 91 godinu, moglo bi se reći da Kyra najvažnijim životnim pitanjima pristupa razumno i dugoročno.

Punjenje rezervoara

Takva je i što se tiče njege i brige o ljepoti – zna da brza rješenja ne daju trajne rezultate, pa se nekih proizvoda i navika drži već tridesetak godina. Kako je rekla za New Beauty, ozbiljno je posvećena brizi o sebi i u tome je, kaže, prilično dobra. Priznaje da je zanemarivala njegu tijela i duha u dvadesetima, ali desetljeće kasnije se osvijestila – jednog dana se probudila i sama sebi rekla da mora postati vlastiti prioritet. „Čvrsto vjerujem u koncept punjenja vlastitog rezervoara, tako da mogu biti tu za ljude koje volim”, izjavila je dodavši da sve počinje od unutrašnje ravnoteže koju ona nastoji postići meditiranjem. Nije u tome savršena, ne uspijeva meditirati baš svaki dan, ali u većini dana pronađe vremena za tu korisnu praksu.

„Zanimljivo je što vidim iz dana u dan, kada šetam gradom. Ako su mi svi nekako naporni, onda sam i ja naporna svima drugima. No, kada se osjećam dobro i ljubazna sam prema svima, tada su i svi drugi ljubazni prema meni. Dakle, sve počinje od mene, od nas. Trudim se širiti dobre vibracije. A kad upadnem u očaj zbog svega što se događa u svijetu, koristim neke tehnike svjesnosti kako bih se izvukla iz toga”, objasnila je glumica i redateljica.

Mikrostruje

Sveti gral ljepote za Kyru su kozmetički proizvodi luksuznog francuskog brenda Biologique Recherche koje koristi još od svojih dvadesetih godina. Temelj su im rezultati kliničkih istraživanja i personalizirani pristup, a premda se Kyra malo žali na njihovu visoku cijenu, upotrebljava ih svaki dan. Osobito joj je drag njihov losion P50 koji je namijenjen za piling, uz to pročišćava epidermu, regenerira je i pomaže joj u održavanju kisele pH ravnoteže. Kyra nije odoljela ni trendu aparatića za kućne tretmane lica. Doma koristi spravicu Ziip koja emitira mikrostruje te tako stimulira mišiće, što s vremenom može pomoći zatezanju kože lica. Voli biti tjelesno aktivna, ali nema neki poseban program, najradije planinari, a ako ne stiže, onda su tu parkovi.

Svjesno disanje

Brigu za tijelo i duh Kyra zaokružuje osviještenim disanjem. „Mislim da je duboko disanje puno važnije nego što uobičajeno mislimo, pogotovo kada ste puni adrenalina, a po mom mišljenju, svatko tko ima pametni telefon ima i određenu količinu ne baš zdravog adrenalina. Ne radim ništa strukturirano; samo dobar, starinski dugi udah na nos, pa potom dugi izdah. Pomaže i ako napravite samo pet takvih svjesnih udisaja. A to svatko može uklopiti u svoj raspored”, smatra Kyra koja sa suprugom ima i farmu u Connecticutu na kojoj ima puno posla, ali i zabave, ako je suditi po nekim objavama na Instagramu. Kyra i dalje obožava raditi na filmu i televiziji, a uskoro će se kao glumica pojaviti u drugoj sezoni popularne serije „The Summer I Turned Pretty” koja će se početi prikazivati 14. srpnja na Amazon Primeu. Smatra da je tajna dugovječnosti njezine karijere – dugovječnost, a nada se da će tako biti i s njenom djecom koju podržava u izborima. Sosie (31) „proglumila” je uz roditelje još kao djevojčica i sada već ima čvrstu karijeru, a Travis (34) je kompozitor koji, između ostaloga, radi i na filmovima svojih roditelja.

Linker
27. travanj 2024 04:05