Od korijena do vrhova!

Vrijeme je za obnovu: S ovim savjetima, vaša će kosa biti blistavija nego ikada

Najčešći problemi s kosom - suhoća, pretjerano zamašćivanje i ispadanje - u konačnici zahtijevaju isti pristup: nježnost. Uravnotežite vlasište preparatima s prirodnim esencijama koje vraćaju snagu i vitalnost.

Dolaskom proljeća priroda je živnula i nabujala, ali mnogi to ne mogu reći za svoju kosu. Za ovo doba godine tipična je pojačana izmjena, odnosno ispadanje vlasi, a ujedno se osjećaju posljedice zimskog načina života s težom prehranom, rjeđim izlascima na svjež zrak i učestalijim infekcijama. Iscrpljenost organizma itekako se može odraziti na kosi, a pribrojimo li tome još i bojanje, zagrijavanje sušilom i peglom, zatezanje gumicama i špangicama...

image

Kosa doista zaslužuje da joj podarimo više snage i vitalnosti.

ROSDIANA CIARAVOLO GETTY IMAGES

Kosa doista zaslužuje da joj podarimo više snage i vitalnosti. Pritom je treba dvostruko okrijepiti, kako iznutra (unoseći što više svježih prirodnih namirnica i dovoljno vode), tako i izvana, pomno odabranom njegom.

Suhoj i slamnatoj kosi godit će preparati s bogatim formulacijama koje su istodobno superhidratantne i superhranjive - počevši od onih na bazi prirodnih ulja što dubinski rekonstruiraju vlasi vraćajući im punoću i gipkost.

image

Ulje za suhe vrhove 374 kn, Charlotte Mensah

PROMO

Zahvaljujući visokoj tehnologiji ulja se ubacuju u lagane maske i fine maglice koje ne otežavaju kosu, nego joj daju lepršavost. Nježnost je ključna i u tretiranju masne kose, kako bi se uravnotežilo lučenje sebuma. Stoga valja izbjegavati agresivne šampone, a dati prednost proizvodima s protuupalnim biljnim esencijama, prirodnim škrobom i glinom što blago pročišćuju i umiruju vlasište.

Čitajte i: Slavni frizer svjetskih zvijezda samo za Gloriju donosi neodoljive trendove za 2022.

image

Za masnu kosu odličmi su Klorane maska i šampon 2 u 1 u prahu, s koprivom i glinom za nježno ‘odmašćivanje’ vlasišta, 8 x 3 g, 170 kn.

PROMO

Stimulativniji pristup poželjan je kod pojačanog ispadanja kose - treba je razbuditi energizirajućim esencijama poput, primjerice, ružmarina i kofeina. Tako se poboljšava mikrocirkulacija (a ujedno opskrba hranjivim tvarima i kisikom) vlasišta pa se kosa osnažuje od samoga korijena.

Linker
25. travanj 2024 13:12