PRVI KORAK

Vratite kosi stari sjaj: Korejski ritual njege će vam pomoći u tome, a tajna je u sastojku koji svi imamo kod kuće

Rješenje za siječanjski nedostatak energije u vlasima dolazi s Dalekog istoka: slično kao za kožu, Korejke imaju razrađen ritual njege vlasišta, a proizvodi kojima se postiže sjaj i podatnost dostupni su i na našem tržištu.

Osim po besprijekornoj puti, Korejke su poznate i po zavidno gustoj i sjajnoj kosi. I premda Zapad tek otkriva blagodati njihova režima njege, riječ je o ritualu koji je u azijskoj kulturi prisutan stoljećima. Temelj je briga o vlasištu, koje u Koreji smatraju svojevrsnom “ekstenzijom” kože lica, stoga mu se mora posvetiti posebna pažnja te ga držati u balansu. Prije svega, njihova tajna je korištenje jabučnog octa, kojim jednom u tjednu ispiru kosu jer vjeruju da pomaže održavati idealnu razinu pH vrijednosti vlasišta.

PARIS, FRANCE - JULY 03: A model is seen backstage prior the Jean Paul Gaultier Haute Couture Fall/Winter 2019 2020 show as part of Paris Fashion Week on July 03, 2019 in Paris, France. (Photo by Vanni Bassetti/Getty Images For Jean Paul Gaultier)
Getty Images For Jean Paul Gault

Trenutačno veliki hit su i sheet maske što se prije nanošenja zagrijavaju u mikrovalnoj pećnici, zatim kemijski eksfolijanti sa salicilnom kiselinom namijenjeni uklanjanju nakupina prljavštine i ostataka raznih preparata s vlasi te masažeri glave, koji se koriste tijekom šamponiranja kako bi potaknuli cirkulaciju i rast kose. Masaža je također neizostavan dio njege kose i obavezna je jednom tjedno. No postoje i tonici, serumi i esencije za kosu kojima se rješavaju specifični problemi, poput manjka hidratacije.

Iako u Koreji kosu peru gotovo svakodnevno, i pritom često mijenjaju proizvode koje koriste, razlika se na kosi može vidjeti i uz pranje jednom do dvaput tjedno. Odličan početak istraživanja njihove rutine njege su La'dor proizvodi, prvi takozvani K-beauty hair preparati u Hrvatskoj namijenjeni oštećenoj i obojenoj kosi, a na tržištu je sve više i tonika i maski za uravnoteženo vlasište.

MultiPeptide serum za gustoću kose, 135 kn THE ORDINARY; Hair Rituel Revitalizing Fortifying Serum For The Scalp serum protiv gubitka kose, 1165 kn SISLEY; Naturaltech Well-Being ulje za masažu osjetljivog vlasišta, 366,20 kn DAVINES

Perfect Hair Fill-Up ampule za obnavljanje oštećenih vlasi, 139 kn LA'D OR; Shu Uemura Art of Hair x Pokémon Essence Absolue hranjiva maska 429,20 kn SHU UEMURA Kale Cocktail Bionic tonik za jačanje i sjaj vlasi 209,90 kn COLOR WOW

Linker
19. travanj 2024 05:13