Instagram
a la brigitte

Uskoro ćemo svi željeti ovakvu frizuru: Najveći trend za jesen 2020. tako je poželjan, ali ne i lako nosiv

Brigitte Bardot i Claudia Schiffer proslavile su se frizurom koja je izgledala kao da su upravo izašle iz kreveta i prstima ležerno prošle kroz kosu. Nestašne, pune šiške i blago valovita, raščešljana kosa ponovno su u modi, a nema sumnje da će ovakva kosa privući komplimente sa svih strana.

Svaka sezona donosi pregršt modnih trendova, ali i nekoliko ključnih beauty ideja.

Dok profesionalni frizeri na specijaliziranim revijama predlažu inovacije na koje će se ohrabriti samo najodvažniji, društvene mreže i dalje diktiraju mainstream trendove koje slijede mase.

Taj neodoljiv francuski chic

Sjećate li se frizure koju je proslavila Brigitte Bardot, a kasnije 'posudila' Claudia Schiffer? Upravo je takva opet u trendu!

Brigitte Bardot,
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
Francuska glumica Brigitte Bardot 1963. godine

Hit frizura za jesen 2020. preplavila je Pinterest i Tik Tik, a riječ je blago uvijenim slapovima kose koji padaju niz ramena uz jedan ključan detalj - bogate šiške u stilu zavjesa, s razdjeljkom po sredini.

Instagram

Brojni beauty tutorijali predlaži šišanje kod kuće, no stručnjaci kažu da je po 'šiške zavjese' ipak bolje otići frizeru, jer bi zbog fatalne greške sa škarama mogli dugo 'ispaštati'.

Instagram

Naizgled bezbrižna frizura nije tako jednostavna za svakodnevno održavanje

Da bi šiške stajale poput zavjesa, potrebno je vješto baratanje četkom pa se ova frizura ne preporučuje onima koji nemaju vremena za svakodnevno friziranje.

CLAUDIA SCHIFFER . MONTÉE DES MARCHES DU FILM ' EL LABERTINTO DEL FAUNO - 59 ČME FESTIVAL DU FILM DE CANNES 2006.,Image: 18355749, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: GAFFIOT / STEPH / POOL / Visual / Profimedia
GAFFIOT / STEPH / POOL / Visual / Profimedia
Claudia Schiffer ostala je vjerna frizuri koja ju je devedesetih proslavila

Ova frizura uključuje blago tapiranje i korištenje laka za kosu te pudera za suho pranje koji kosi daje volumen i teksturu, pa sneni look a la Brigitte Bardot uz malo truda može postići svatko, no ipak bolje stoji ženama koje imaju gustu i zdravu kosu, jer je teško dobiti ovako guste šiške od tankih vlasi.

Instagram

A ako imate zdravu kosu i dovoljno vremena i volje, ovaj beauty look svakako vrijedi kopirati.

Čitajte i:

Mami uzdahe! Znamo kako kopirati Severinin zavodljiv make up look

Svi žele 'staklenu put': Futuristički proizvodi poput prozirnog pudera nova su realnost

Slavne dame iz 'Prijatelja' inspiracija su za novu kolekciju popularnog make-up brenda

Linker
06. ožujak 2024 10:16