Tetra Images / Tetra Images / Profimedia
Uzdaj se u sebe

Upute profesionalaca: Kako da sami odrežete šiške i ne upropastite si frizuru

Za vrijeme pandemije i smanjenja socijalnih kontakata, odlazak frizeru je apsolutno zabranjen, ako ne možete čekati da se situacija smiri, donosimo korisne savjete.

Za vrijeme pandemije i smanjenja socijalnih kontakata, odlazak frizeru je apsolutno zabranjen, ako ne možete čekati da se situacija smiri, donosimo korisne savjete.

Ako ste se pogledali u ogledalo, ali niste vidjeli ništa jer su vam šiške blokirale vid - vjerojatno je vrijeme za šišanje. Iako bismo u normalnim okolnostima savjetovali da odete kod frizera, svi dobro znamo da to za sada nije moguće. I možda morate uzeti stvar u svoje ruke.

No od sinoć sve uslužne djelatnosti, pa tako i frizeri ne rade. Ako je vaš opis posla takav da i dalje morate ići na njega ili recimo održavati video konferencije s kolegama, ili jednostavno sačuvati mentalno zdravlje, donosimo vam savjete stručnjaka kako da skratite šiške sami. Bez previše štete. Donosimo savjete profesionalnog frizera, kako najsigurnije ne pogriješiti, ako ne možete sačekati da se frizerski saloni otvore.

Nemojte ni pomisliti na škare za papir

Vrsta škara kojima ćete rezati kosu je jako bitna, bilo bi idealno šišanje obaviti frizerskim škarama. Ali ako ne posjedujete par profesionalnih šakara, nemate vremena kupiti ih putem interneta, druga najbolja opcija su škare za rezanje tkanine - odnosno krojačke škare, jer su one oštrije.

darth_bador / Instagram
Ako ne možete čekati otvaranje salona, pokušajte sami.

Prvo osušite kosu

Mokra kosa je dulja tako da se lako prevarimo i odrežemo previše. Šiške prvo osušite fenom i tako ćete vidjeti njihovu punoću, rast i duljinu. Počešljajte ih s normalno nazubljenim češljem, nemojte koristiti onaj s gusto postavljenim zupcima jer ih taj može previše rastegnuti.

Režite polako

Počnite s malim djelićima, tako će biti manja šteta ako odrežete previše ili premalo. Odrežite prvo manju količinu, tako da ostanete u plusu ako ćete morati još skraćivati. Najvažnije je dobro izmjeriti prije rezanja, dobro proučite duljinu, prije nego primite pramen između prstiju.

Režite šiške pod kutem

Umjesto da režete ravnu crtu preko čela, držite škare tako da one režu vaše vlasi pod kutem, takvo lagano reckanje stvorit će mekani rub. To je trik kojim se koriste i u salonima. Takav način će omekšati šiške i nećete imate oštre crte. Kada režete šiške pratite već postojeću liniju koju vam je odrezao frizer, tako ćete kosu samo osvježiti, prije nego idući put, nadamo se uskoro posjetite svog profesionalnog frizera.


Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma!

Facebook

Instagram

Twitter

Pročitajte i:

Linker
26. travanj 2024 00:59