Omiljeni svjetski rez

Sve o hit frizuri kakvu nosi i Tatjana Jurić: Bob je oznaka hrabrih žena

Radijska voditeljica nosi najpopularniju frizuru na svijetu kojom dokazuje da i kratka kosa može biti voluminozna, ženstvena i seksipilna.

Radijska voditeljica Tatjana Jurić poznata je po besprijekornim izdanjima i divnoj kosi koja joj pristaje u svim dužinama i oblicima. U posljednje vrijeme oduševljava nas tzv. bob frizurom koja se lako održava, uspješno transformira, a uz to je simbol ženske neovisnosti.

image

Tatjana Jurić trenutno nosi bob frizuru.

MATEA SMOLCIC SENCAR/GLORIA

Bob kao oznaka snažnih žena

Jednostavan bob poznatoj voditeljici odlično pristaje, a nosile su ga dame od Kleopatre, Ivane Orleanske preko Amelije Earhart i Coco Chanel, sve do Marlene Dietrich i Grete Garbo te Anne Wintour.

Frizura kakvu nosi tatjana uvijek će nas podsjećati na hrabre žene koje su upravo ovom frizurom pokazale drskost i prkos muškarcima te uvriježenim društvenim normama šišajući svoje duge uvojke.

image

Bob frizura simbol je ženske snage.

PRESS

Čitajte i: Tatjana Jurić ususret slavljeničkom vikendu: ‘U sretnoj sam vezi, a na godine gledam kao na broj‘

Naime, slava kraće bob frizure usporedna je s jačanjem feminističkog pokreta i nagovještaj vremena u kojima će početi borba za jednaka prava. Prolazila su vremena kada su žene morale sakrivati kosu ispod šešira i perika, a kao alternativa razvio se bob koji je slavio njihovu neovisnost i jednakost!

Frizura za prošlost, sadašnjost i budućnost

Premda je kroz povijest doživjela mnoge varijacije s modernističkim detaljima, bob frizura je uvijek percipirana kao ženstvena i seksi pa joj mnogi tepaju da je bezvremena frizura za prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ravno li stepenasto odrezani bob, kratki, valoviti, poludugi… samo su neke od opcija! Bob frizura slovi za frizuru koja se vrlo lako održava i stilizira te koja se može nositi na razne načine i na svaki tip kose.

image

Kratka kosa uz bob frizuru može biti voluminozna i ženstvena.

PRESS

Čitajte i: Na dobrom putu da postane modna ikona: Tatjana Jurić zablistala u elegantnoj crnoj kreaciji

Ipak, postoji zamka koju je važno izbjeći! Podatak o tome kako je riječ o univerzalnoj frizuri koja sjajno pristaje svim oblicima lica nije točan. Ključno je surađivati s frizerom kako bi zajedno stvorili oblik koji najbolje odgovara pojedinom obliku lica te tipu kose. Primjerice, mekši oblici i lagana gradacija prigodniji su za one koje krasi kovrčava i valovita kosa, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprinijeti dramatičnoj promjeni izgleda. Upravo je personalizirani pristup svakom klijentu ono što djelovanje salona Ruža krasi više od 47 godina.

image

Najpopularnija frizura na svijetu upravo je bob.

PRESS

Trenutno najpopularnije vrste boba na koje se odlučuju Ružine klijentice su klasični bob srednje dužine te lob, dužu verziju asimetričnog boba koji seže do ramena ili tik iznad njega. Klasičan bob A-linije već je desetljećima simbol ženske snage, a ovaj trend spremno je prigrlila i dugogodišnja ambasadorica, voditeljica Tatjana Jurić. Spomenuta frizura često se neopravdano smatra dosadnom, a stilisti iz salona Ruža napominju kako tome vrlo lako možeš doskočiti blagim urbanim valovima.

Najbezbolniji prijelaz s duge na kratku kosu

Kao još jedan argument zašto se odlučiti na bob frizuru, stilisti za oblikovanje kose navode kao je riječ o najbezbolnijem prijelazu s duge na kratku kosu te optimalnoj soluciji za sve one koji priželjkuju transformaciju izgleda bez drastičnih rezova. Bob frizure uspješno dokazuju kako kratka kosa može biti voluminozna, ženstvena i seksepilna.

Linker
30. ožujak 2024 06:01